Boemel-medewerker Boy Vuijst liet de 'limo' EK-proof maken.
Boemel-medewerker Boy Vuijst liet de 'limo' EK-proof maken. Foto: PR

Wil je een VIP-rit met deze 'limo' winnen?

Nederland gaat komend weekend nagenoeg van het coronaslot. Ook bij feestcafé de Boemel in Bussum gaat de deur - na acht maanden gedwongen sluiting - eindelijk weer open.

“We hoopten dat we tot middernacht of misschien tot 1.00 uur open mochten gaan, maar dat mag direct tot 4.00 uur”, gaat de café-eigenaar verder. In tegenstelling tot andere horecagelegenheden, die om horecapersoneel zitten te springen, kan Van Westenburg weer met zijn oude en vertrouwde team aan de het werk. “De personeelsleden hebben alweer kunnen proefdraaien. Alles is tip-top in orde.”

“En nu we het EK mogen uitzenden, pakken we dit uiteraard groots aan”, gaat de ondernemer verder. Hij is blij dat hij in ieder geval nog één wedstrijd van het Nederlands elftal kan meepakken en dat moet natuurlijk in vol ornaat. Daarom wordt er deze week hard gewerkt bij de Boemel. Vandaag wordt het feestcafé versierd en later deze week wordt een veilige tribune met vijftig zitplekken gebouwd, zodat de supporters de achtste finale op 27 juni van het Nederlands elftal via een beeldscherm van zes meter breed kunnen volgen. “De stoeltjes zijn oranje gespoten voor De Vesting Spuiterij en de twee grote tv-schermen worden gesponsord door Platte TV Naarden.” 

‘We rijden er inmiddels mee door de regio en trekken veel bekijks’

Ook wordt er een leuke winactie (”welcome back-actie”) voor de vaste gasten georganiseerd met de nieuwste aanwinst van de Boemel - een limousine - waarmee ze geheel in ‘oranjestijl’ naar de wedstrijd gebracht kunnen worden. Deze zespersoons luxe wagen is ter ere van het EK in de oranje kleur ‘gewrapped’ door Nimeto in Utrecht. “We rijden er inmiddels mee door de regio en trekken veel bekijks”, vertelt Westenburg. De wagen kan voor verschillende doeleinden worden ingezet en gehuurd. Er wordt voor de wedstrijd op zondag 27 juni zelfs één rit gratis weggegeven. Wie deze VIP-rit wil winnen, dingt mee door dit artikel af te drukken en in te leveren bij de Boemel. Ook wordt aan de eerste honderd toeschouwers een Boemel Oranje Shirt weggegeven. “Dan hoor je er helemaal bij.”

Van Westenburg duimt dat ‘Oranje’ de wedstrijd op zondag 27 juni (tegen wie wordt vanavond duidelijk) gaat winnen. “Anders doen we heel veel moeite voor slechts één wedstrijd.” Natuurlijk kunnen de EK-liefhebbers het gehele toernooi wel bij de Boemel blijven volgen, maar de ervaring leert dat wanneer Nederland voortijdig het toernooi moet verlaten de belangstelling voor de EK-wedstrijden vanzelfsprekend minder worden. 

Nederland speelt vandaag om 18.00 uur tegen de ploeg van Noord-Macedonië. Het betreft een uitwedstrijd. Eerder speelde de ploeg van Frank de Boer in de Johan Cruyff Arena tegen Oekraïne en Oostenrijk. Beide duels werden - met respectievelijk 3-2 en 2-0 - gewonnen.