Het ontwerp van het skatepark, mede ontworpen door de Muidense skaters.
Het ontwerp van het skatepark, mede ontworpen door de Muidense skaters. Foto: Gemeente Gooise Meren

Skatepark loopt vertraging op; op zoek naar andere locatie

Het nieuwe skatepark in het nog aan te leggen Westbatterijpark bij nieuwbouwwijk de Krijgsman heeft vertraging opgelopen.

MUIDEN Het park zou deze zomer worden opgeleverd, maar de aanleg wordt nu gestopt omdat de gemeente twijfelt over de aangewezen plek. Daarom is de gemeente in overleg met KNSF Vastgoed, de ontwikkelaar van nieuwbouwwijk de Krijgsman, over een nieuwe locatie. Eentje die noordelijker en verder weg ligt van de huizen die grenzen aan het Westbatterijpark.

Na nogmaals de afstand tot de omliggende huizen te hebben bekeken, in combinatie met het geluid dat een skatebaan produceert, is besloten onderzoek te doen naar een andere geschikte plek, iets verder weg van de huizen. ‘Zowel de gemeente als de jongeren willen onnodige hinder van de skatebaan voorkomen', zo staat er op de gemeentepagina.
De aanleg van het skatepark was net in voorbereiding en is nu stilgelegd in afwachting van het onderzoek, totdat er duidelijkheid is over de exacte plek. Daarmee loopt de aanleg vertraging op en wordt de skatebaan niet deze zomer opgeleverd. Dat is voor de skaters Max (14), Thomas (13) en Fred (15) een teleurstelling. Al jaren zijn zij bezig een skatepark in hun stad te krijgen en na het aanbieden van hun petitie vorig jaar werd het skatepark opgenomen in het ontwerp van het park. Ze verheugden zich op de beloofde opening deze zomer en hadden 'wilde' plannen voor een openingsevenement. "De jongens vinden het jammer, maar ze hebben er vertrouwen in dat er een nieuwe plek gevonden wordt en het goedkomt”, laat Catherina van der Meer van Stichting STAD Gooi weten. "Ze zijn vooral blij dat de gemeente Gooise Meren er nu achter komt en niet als het skatepark er al had gestaan. Dan had het misschien weer afgebroken moeten worden en dat zou nog veel lastiger zijn. Saved by the bell”, besluit ze. Het aangepaste ontwerp wordt binnenkort gepubliceerd.

Het skatepark (donkergroene rechthoek) zou te dicht bij aangrenzende huizen liggen.