Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Raadslid Elisa Nuij stapt over naar VVD

BUSSUM De open sollicitatie van Elisa Nuij die zij onlangs deed in ons Zaterdagportret heeft effect. Zij sluit zich aan bij de VVD. Dat maakt fractievoorzitter Jens Duyts zojuist bekend.

Nuij was eerder lid van 50Plus maar toen landelijk binnen die partij ‘gerommel’ was, besloot ze om samen met Andreas van der Schaaf verder te gaan als Groep VN. “Waarom? We waren landelijk in een modderbad met vechtende bejaarden terechtgekomen. Het was niet te geloven. Buitensporig, echt killing. We hebben dat even aangekeken, zetten oogkleppen op naar het landelijke gekibbel en probeerden er het allerbeste van te maken. Maar het nam dermate grote vormen aan dat Andreas zei: ‘Dit is de limit’. Je wordt ook een lachertje en toen besloten we te stoppen en op eigen titel verder te gaan”, zei Nuij daar recent over.

'Eigen geluid en expertise'


Contactgroep mantelzorgers coronapatiënten

BUSSUM Versa Welzijn start met een contactgroep voor mantelzorgers van coronapatiënten. De groep komt vanaf deze zomer maandelijks bijeen.

De exacte data en locatie zijn nog niet bekend; dit is afhankelijk van de deelnemers die zich voor de contactgroep aanmelden. Indien mogelijk zullen het fysieke bijeenkomsten zijn, anders online. "Veel mensen die corona krijgen herstellen gelukkig snel en kunnen hun leven weer oppakken. Helaas zijn er ook coronapatiënten die langdurig last houden van klachten en langer verzorging en hulp nodig hebben. Dit is ingrijpend voor de zieke zelf, maar ook voor hun naasten", vertelt Aleid Borghardt van Versa. Info: aborghardt@versawelzijn.nl en/of 06-82347609.