Afbeelding
Foto: Archieffoto: Enter Media

Tiener trapt spiegel van auto’s in KPC de Bazelstraat

BUSSUM In de KPC de Bazelstraat zijn zaterdagavond rond de klok van half twaalf spiegels van auto’s getrapt.

Rond dat tijdstip fietsten twee jongens door de straat. Een van hen, een jaar of 15 met blondkrullig, halflang haar, rood petje achterstevoren en lichte jas, bracht de vernielingen aan. Hij reed op een omafiets.

Fiets gestolen

In de nacht van vrijdag op zaterdag is uit een voortuin aan de Midden Eng-Oost een zwarte herenfiets gestolen. Hij stond op slot. De fiets is te herkennen aan een inklapbaar kinderzitje achterop, een voordrager met kratje, handremmen en schuimrubber op het stuur. Het fietsmerk is niet bekend.


Biels in brand op spoorbaan

NAARDEN/BUSSUM Brandweerlieden moesten maandagmorgen vroeg uit de veren voor een mogelijke buitenbrand op het spoor. Het alarm kwam om 5.44 uur binnen.

De officier van dienst van ProRail kwam ook ter plaatse en samen met hem en de boot van Natuurmonumenten is de brandweer langs het spoor gaan varen, omdat niet direct duidelijk was waar het vuur woedde en hoe de plek te bereiken was.

“Toen we de locatie gevonden hadden, bleek er al een sleeptrein aan het blussen te zijn. Het betrof een biels die door onbekende oorzaak vlam heeft gevat. In samenwerking met ProRail en Natuurmonumenten hebben we de brand geblust en kon het treinverkeer hervat worden.”


Motorrijder botst op auto

NAARDEN Op de Rijksweg in Naarden heeft zondagavond rond half negen een ongeval plaatsgevonden.

Een motorrijder kwam net voor BergmanClinics in botsing met een andere auto. Deze auto moest wachten voor een passerend voertuig. Mogelijk heeft de motorrijder dit over het hoofd gezien, waardoor hij achter op de auto botste. De motorrijder is in het ziekenhuis op verwondingen onderzocht. De motor is meegenomen in een busje van de politie.