Afbeelding
Foto: Kinderfestival

Kinderfestival Bussum gaat door

BUSSUM Tot grote vreugde van de organisatie gaat Kinderfestival Bussum tóch door. Vorige week deed voorzitter Francis Bindt nog een noodkreet vanwege het tekort aan vrijwilligers.

Naar aanleiding daarvan hebben zich meerdere vrijwilligers gemeld. Daarop heeft het bestuur besloten de zomeractiviteit voor de Bussumse jeugd te laten doorgaan. Twee weken lang wordt op werkdagen het jaarlijkse feest, dat overigens vorig jaar door corona werd afgelast, gehouden op het terrein nabij De Zandzee aan de Struikheiweg. Maandag 12 juli is de eerste dag en vrijdag 23 juli de laatste.

"Hier zijn wij erg blij mee”, laat Bindt weten. "Technisch gezien ligt de basis er. Voor de brandbrief zaten we inclusief de kernteamleden op tien vrijwilligers per dag. Nu zijn dat er 22. Het zijn vooral vrouwen die zich hebben aangemeld om te helpen. Waar blijven de mannen?”, lacht Bindt. Ook medewerkers van de gemeente Gooise Meren, die het belang van het festival voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar inzien, hebben spontaan de helpende hand toegereikt. Wel voegt Bindt daaraan toe dat er nog steeds veel meer vrijwilligers nodig zijn. "Dus als jij (of iemand die jij kent) een dag kan komen helpen, meld je dan als vrijwilliger aan via de website.” Overigens laten de huidige coronamaatregelen het niet toe om tijdens het Kinderfestival te gaan zwemmen. De kaartverkoop is inmiddels gestart.