De Emmaschool aan de Fortlaan.
De Emmaschool aan de Fortlaan. Foto: PR

Kritische opmerkingen over Emmalocaties

BUSSUM De projectopdracht Emmalocaties is na inbreng van betrokken bewoners aangescherpt. Het ligt nu ter besluitvorming voor aan de gemeenteraad die er op 23 juni over praat. Na een besluit over de projectopdracht volgt een gezamenlijk traject met bewoners tot het maken van een Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPvE).

De voormalige locaties van de Koningin Emmaschool aan de Fortlaan, de locatie van de noodlokalen aan Slochterenlaan en het naastgelegen speelveld, krijgen een nieuwe invulling. Samen met de bewoners stelt de gemeente Gooise Meren vast wat er op deze locaties nodig en gewenst is. Uit het participatietraject dat in september vorig jaar begon kwam een conceptprojectopdracht voor de ontwikkeling van de Emmalocaties tot stand.
Vanaf 12 maart 2021 konden inwoners en belanghebbenden reageren op de conceptprojectopdracht. "We ontvingen vanuit meer dan honderd verschillende adressen reacties”, laat de gemeente weten. De reacties maken inzichtelijk in welke mate men zich herkent in de verschillende onderdelen en welke vragen er leven. 38 procent van de mensen die reageerden, is tevreden tot zeer tevreden over de conceptprojectopdracht. Ongeveer eenzelfde aantal mensen is neutraal (niet tevreden en niet ontevreden), 14 procent gaf aan ontevreden te zijn en 6 procent zeer ontevreden. De opmerkingen gingen vooral over verkeer en parkeren, hoogbouw Slochterenlaan en verdeling sociale woningbouw over beide locaties. "Ik vind het ontzettend goed dat veel inwoners hun betrokkenheid hebben getoond. We hebben ook goed naar inwoners geluisterd en de projectopdracht op basis daarvan aangescherpt. Ik kijk met heel veel tevredenheid terug op het proces tot nu toe en ik verwacht dat we met elkaar nog hele mooie stappen gaan zetten”, zegt wethouder Nico Schimmel.
De gemeenteraad praat op 23 juni in Het Gesprek voor het eerst over de projectopdracht. Afhankelijk van deze bespreking volgt daarna de meningsvormende of besluitvormende raad. Na een besluit van de gemeenteraad gaat een ontwikkelteam - bestaande uit vier bewoners, een gemeentelijke projectleider, een stedenbouwkundig specialist, een communicatie- en participatieadviseur en een onafhankelijke begeleider - aan de slag met het Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPvE). Hierin wordt de projectopdracht op alle onderdelen concreet gemaakt. Dit gebeurt ook weer zo veel mogelijk in cocreatie met inwoners.