Afbeelding
Foto: FH Projecten

Verkoopbrochure nieuwe wijk Jan ter Gouw

Op Funda verscheen afgelopen vrijdag een brochure over de nieuwe woningen aan de Jan ter Gouwweg. Gek genoeg was het binnen enkele dagen ook alweer van de verkoopsite verdwenen.

De brochure kwam van de website www.mijnhuisverkoopikzelf.nl; een online verkoopplatform uit Tilburg voor particulieren en bedrijven die een huis, parkeerplaats, recreatiewoning of bouwgrond willen verkopen of verhuren. 

Belangstellenden konden in de voorverkoop ‘via de knop: Bod doen’ een bedrag - te beginnen met 550.000 euro (vrij op naam) - invullen voor één van de nieuwbouwwoningen. ‘Het bod komt vervolgens bij ons binnen. U ontvangt hiervan per e-mail een bevestiging. Het bod wordt vervolgens voorgelegd aan de verkoper. Die zal u hierna zo snel als mogelijk een reactie geven. Wanneer u een bod uitbrengt betekent dat niet dat u in onderhandeling bent. U bent pas in onderhandeling nadat u een tegenvoorstel krijgt van de verkoper. De verkoper is niet verplicht een bod te accepteren’, aldus mijnhuisverkoopikzelf. 

‘Heerlijk spelen van jong tot oud. Aan iedereen is gedacht’

De woningen werden in de op de Funda verschenen brochure aangeprezen als ‘wonen in een parkachtige omgeving met veel speelgelegenheid en aan het water’. Dat eerste is natuurlijk opvallend, omdat juist het speelveld aan de Jan Ter Gouwweg voor deze ontwikkeling wordt opgeofferd. De buurt is daar niet blij mee, net als de politieke partij Goois Democratisch Platform (GDP). Toch wordt het kindvriendelijk en het zal de buurt en GDP bevreemden dat de brochure vermeldt: ‘Heerlijk spelen, van jong tot oud. Aan iedereen is gedacht. Een mooie speeltuin voor de kleinsten, een trapveld voor de jeugd en voor de sportievelingen onder ons een speel-/trimparcours’. Beide partijen gaan de ontwikkeling op de voet volgen, zo gaven zij al eerder aan. De buurtbewoners, die zich verenigd hebben in de ‘actiegroep’ Mooi Ter Gouw, overweegt zelfs juridische stappen. Niet tegen de onlangs door de gemeenteraad goedgekeurde realisatieovereenkomst, maar ‘wel als de momenten daar zijn’. Op 28 juni aanstaande staat er voor de bestaande bewoners een door Mooi Ter Gouw geïnitieerde samenkomst gepland.

Woonhof Ter Gouw omvat in totaal 36 nieuwbouw huur- en koopwoningen, zo stond op Funda. De koopwoningen beginnen dan bij 550.000 euro. ‘De genoemde prijs is een vanaf-prijs. Er zijn meerdere woningtypen beschikbaar die hoger geprijsd worden. De definitieve prijzen zullen nog bekend gemaakt worden’, is de beschrijving in die brochure. ‘Midden in de groene omgeving wordt een mooi parkje gemaakt waar je heerlijk aan het water kunt verblijven. Op zonnige dagen biedt het omliggende water vermaak en kan met een bootje Naarden of zelfs Amsterdam bereikt worden. Daarnaast is er een mooi parkje waar je directe toegang tot het water hebt’.

Pijnpunt

In diezelfde brochure staat ook dat de nieuwbouwwoningen gaan bestaan uit drie woonlagen en hebben vier slaapkamers. De standaard woonkamer is 38 vierkante meter en de open keuken 11 vierkante meter. Het perceel telt 126 vierkante meter. Op het huis komt een dwarskap met dakpannen. Het wordt wordt gasloos en voorzien van zonnecollectoren en vloerverwarming. De achtertuin is 11 meter diep en 6 meter breed. Bij de woning zit één parkeerplek. Dat zou betekenen dat gezinnen met meerdere auto’s in de wijk moeten parkeren. Ook zo’n pijnpunt van de buurt en waar ook door GDP bij het college flink aandacht voor is gevraagd.

Maar dan blijkt de informatie op Funda ineens foetsie. We vinden de site www.tergouwnaarden.nl. Daar worden twaalf koopwoningen vanaf 600.000 euro (!) aangeboden. De kleinste huizen tellen 107 vierkante meter (type C, 2 stuks) en de grootste 135 (type D, 4 stuks). Type E - 6 stuks en groot 131 vierkante meter - ligt aan het water. ‘Een aanlegsteiger is mogelijk’, klinkt de aanprijzing. Er wordt ook een planning weergegeven: de verkoop start mogelijk in het vierde kwartaal, waarna de eerste spade in het eerste kwartaal 2022 de grond in gaat. De oplevering vindt plaats in het derde/vierde kwartaal van volgend jaar. Geïnteresseerden kunnen in deze (informatie)fase van het project geen afspraak maken. Zij kunnen zich wel via de digitale weg aanmelden. ‘Mogelijk nieuwe bewoners (kinderen) van deze prachtige locatie mogen meedoen en meedenken over spelen en recreëren (de twee groene vlakken)’. Daarvoor kunnen zij zich - eveneens via een mailtje - aanmelden. Overigens valt dit aanbod bij sommige huidige bewoners in de Jan ter Gouwweg-buurt verkeerd: “Zou ook aardig zijn geweest als de huidige bewoners hierover mogen meedenken”.