Afbeelding
Foto: © Bob Awick

‘Een verademing voor iedereen'

Speelpark Oud Valkeveen is ook weer open. “Een verademing voor iedereen”, vertelt Laura Post, woordvoerder van het pretpark aan de Oud Huizerweg in Naarden.

“Het gaat eigenlijk wel goed”, gaat ze verder. “Het is mooi weer en de mensen komen graag. Coronatechnisch hebben we het gecoverd. Per tien vierkante meter mogen we één persoon ontvangen. Dat betekent dat we 9.000 mensen binnen mogen laten; zo groot is ons park. Maar dat aantal hebben we nog nooit gehaald en dat willen we ook niet.” Nu zit het speelpark op 50 procent van het maximum aantal gasten en dat zijn er 1.500. “Dat aantal hebben we ook al op een dag binnen gehad. We zijn echt - bijna elk weekend - al meerdere keren uitverkocht geweest.”

‘Ze zijn blij dat ze weer hun huis uit kunnen’

De woordvoerder vindt het gaaf dat de deuren na maanden van sluiting weer open zijn gegaan. “Ook voor ons personeel is het opluchting”, voegt ze daar aan toe. De sfeer is optimaal en de bezoekers reageren uitgelaten op het dagje-uit. “Ze zijn blij dat ze weer hun huis uit kunnen.” Het zijn gezinnen, maar ook vriendinnen die los van elkaar reserveren maar elkaar treffen in het leukste speelpark van ‘t Gooi.

(Tekst loopt verder onder de foto)

© Bob Awick

De bezoekers moeten wel rekening houden dat niet alle attracties open zijn. Zo blijft de deur van de binnenattracties voorlopig op slot en staan de Flying Ace (een vliegtuig dat heen-en-weer schommelt en vanaf 1 juli weer volwassenen toelaat) en de Zwierezwaai (een echte zweefmolen waarbij de bezoekers vanaf het hoogste punt uitzicht hebben over het hele speelpark) stil. Laura: “Deze attracties zijn nog niet open omdat we hierbij - ook in de wachtrij - niet de afstand van anderhalve meter kunnen garanderen. En onze medewerkers moeten toch ook de beugels kunnen controleren.” Natuurlijk wordt er door het parkmanagement voor een natje en een droogje gezorgd. Voor de snackbar geldt: bestellen en afhalen. “Daarnaast openen we bij mooi weer de ijskar en de strandkar. In de laatste is alles voorverpakt verkrijgbaar, zoals drank, ijs chips en koek.

(Tekst loopt verder onder de foto)


Bijschrift -

© Bob Awick

Laura heeft geen idee wanneer het speelpark binnen haar deuren weer opent, terwijl dat volgens de volgende versoepelingen met een maximum aantal personen wel zou mogen. “Onze binnenlocatie telt heel veel (nood)deuren en dat is voor ons niet te handhaven. Dan zouden we daar tien man extra moeten bij zetten en dat is niet te doen. Dus we moeten nog even kijken hoe we dat gaan oplossen.” Vooralsnog staan er nog geen entertainment of thema-weekenden gepland, meldt de woordvoerder. Wel staat Het Feest van Zappelin op 4 juli op het programma. Op dit nieuwe zomerfestival kunnen kinderen samen met Fenna en al haar Zappelin vrienden zingen, dansen én spelen. Op deze dag worden er opnames gemaakt voor het gelijknamige tv-programma. De leukste liedjes en tofste moves van Fenna en haar Zappelin vrienden komen dus later dit jaar ook op tv! Erbij zijn? Koop dan snel je E-tickets voor 4 juli.

Een bezoek aan Speelpark Oud Valkeveen moet altijd gereserveerd worden (maximaal 2 volwassenen per reservering).

Afbeelding
Afbeelding