Afbeelding
Foto: PR

Onverlaten kortwieken pronkstuk

NAARDEN Onbekenden zijn de enorme rododendron op de oude begraafplaats van Naarden met een motorzaag te lijf gegaan en hebben de bloeiende oude heester grotendeels vernield.

Aline Berkhout, bestuurslid van de Stichting Oude Begraafplaats Naarden, is ontredderd: “Dit is groenvandalisme, wie haalt het in zijn hoofd om deze prachtig bloeiende blikvanger zo te vernielen?”

Lukraak

Enkele dagen voor het Europese weekend van de begraafplaats op 29 en 30 mei ontdekte Berkhout dat de enorme rododendron, een van de pronkstukken op de oude begraafplaats, grotendeels was vernield. Veel takken zijn lukraak bij de grond afgezaagd of afgebroken. De oude heester is nagenoeg gehalveerd.

Lees meer op onze website


Bouw Jan ter Gouw kan beginnen

NAARDEN De gemeenteraad heeft ingestemd met de realisatieovereenkomst voor het woningbouwproject aan de Jan ter Gouwweg in Naarden. Alleen het GDP en de raadsleden Mastenbroek en De Hollander (CDA) stemden tegen.

GDP is fel tegenstander van het project in de huidige vorm en diende in totaal zeven moties en amendementen in. Verloren moeite, want ze kregen niet of nauwelijks bijval van de andere raadsleden. Daarentegen kreeg de motie van Hart voor BNM over de zelfbewoningsclausule unanieme steun. Die motie roept het college op om voor dit woningbouwproject als wel voor alle andere komende bouwprojecten een zelfbewoningsclausule - inclusief een boetebeding - op te leggen.

GDP: 'Twijfelachtige lading'