Susanne (zittend) en Carolien.
Susanne (zittend) en Carolien. Foto: PR

'Ik voel ik me fitter, heb meer energie en zeker meer kracht in m'n spieren'

BUSSUM Jacqueline Jongerius is eigenaar van fit20 Bussum, dat gevestigd is in het pand Huizerweg 24. Over de effecten van fit20 spreken we met Susanne en Carolien die de weg naar fit20 inmiddels hebben gevonden.

Susanne heeft cadeauwinkel ‘Vrouwenzaken’ in Bussum. Ze werkt daar samen met haar vriendin Carolien. Zij doen al geruime tijd ‘gewoon’ één keer per week de gezondheidstraining van fit20 in Bussum. En mét resultaat!

Maar kan dit dan echt in slechts twintig minuten per week? Susanne: “Absoluut! Ik voel me fitter, heb meer energie en duidelijk meer kracht in m’n spieren." Carolien vult aan: “Onze trainer Kevin geeft ons net dat extra zetje om iedere week het beste uit onszelf te halen. Ik merk dat ik verder kom dan ik had gedacht." Haar vriendin voegt daaraan toe: “Hij houdt bovendien goed in de gaten of je de oefeningen effectief en veilig uitvoert."

Susanne en Carolien gaan direct vanuit hun werk in de cadeauwinkel naar hun fit20-training. Ideaal vinden zij het dat ze de training in hun gewone kleding doen. “Je zweet niet en de ruimte is heerlijk koel. Je traint echt op het maximale van je kunnen en binnen twintig minuten ben je klaar. Je kan meteen weer door”, vertelt Susanne. “We hebben iedere week samen een vaste afspraak. Het is er heerlijk rustig, je mag en kan er gewoon lekker jezelf zijn. Geen gedoe met douchen en omkleden”, gaat Carolien verder. Susanne: “Ik zou tegen sceptici willen zeggen: doe een proeftraining en ervaar wat de training voor je kan betekenen. Geloof me: ik heb alle sporten uitgeprobeerd, maar hield nooit vol omdat ik het altijd gedoe vind en niet leuk. Maar nu kijk ik iedere week uit naar de training bij fit20!”

Jacqueline Jongerius, eigenaar van fit20 Bussum vertelt: "In januari van dit jaar zijn de uitkomsten van een groot onderzoek door de Britse professor James Steele (een van de bekendste onafhankelijke experts ter wereld op het gebied van Sports and Exercise science, red.) gepubliceerd. Onderzoek van geanonimiseerde data van bijna 15.000 fit20'ers die toen één tot bijna zeven jaar fit20 hadden gedaan. Het onderzoek ontkracht de mythes dat het veel tijd kost om fit en sterk te worden, dat je je meerdere keren per week in het zweet moet werken om resultaat te boeken. Het grootste onderzoek dat ooit binnen de sport- en bewegingswetenschap is gedaan, bewijst dat één keer per week trainen met voldoende ‘intensity of effort' zorgt voor een substantiële krachttoename. Het is precies dit wat de fit20-training bewerkstelligt en wat onze fit20'ers ervaren, net als Susanne en Carolien."

Wanneer kom jij voor een kennismakingstraining? www.fit20bussum.nl

'Maar nu kijk ik iedere week uit naar de training bij fit20!'
Jacqueline Jongerius van gezondheidscentrum Fit20 in Bussum.