Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN Hieronder een selectie uit het brede aanbod van vrijwilligersvacatures op de website van Vrijwilligerscentrale Gooise Meren.

- Help jij Anna, 60 jaar, uit Muiden met het opvijzelen van haar conditie? Na een ongeval is Anna fysiek beperkt en wil ze graag in conditie komen. Anna gaat graag naar buiten en houdt van een goed gesprek. Een wandelingetje met de rollator van een half uurtje in combinatie met gezellig contact is de vraag. Word jij haar maatje?

- Voor een bewoonster van zorgcentrum Nusantara in Bussum zijn wij op zoek naar een maatje die op de middag met deze bewoonster af en toe een wandelingetje wil maken en gezellig een kopje thee wil drinken. Een Indische achtergrond of affiniteit met de Indische cultuur is een pre.

- Voor het op te starten naaicafé in het Atelier van de Broedplaats aan de De Ruijterlaan in Bussum zoeken wij een vrijwilligster die heel goed kan naaien en het leuk vindt zijn of haar kennis over te dragen aan een klein groepje mensen. Het Atelier is op maandag van 9.30 tot 12.00 uur open. Start: 31 mei. Ben je een creatieve duizendpoot? Reageer op deze leuke vacature.

Info: www.vcgooisemeren.nl. Stuur een e-mail naar info@vcgooisemeren.nl, bel naar 06-15875692 of kom langs op dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur op de Ceintuurbaan 47 in Bussum.


Trapvelden krijgen opknapbeurt

BUSSUM/NAARDEN Enkele trapvelden in Naarden en Bussum zijn een paar weken niet te gebruiken omdat deze worden opgeknapt.

De aannemer is maandag begonnen met het egaliseren, verticuteren (mos en onkruid weghalen) en bemesten van de veldjes. Ook word er nieuw graszaad gestrooid. "Als we er met elkaar voor zorgen dat het graszaad goed kan kiemen, kunnen we weer jaren plezier hebben van de speelvelden", aldus de gemeente.

Het betreft de speelweide in de Groene Long Bussum en de trapveldjes aan de Jozef Israellaan, in het Vijverpark en achter de Bloemhof in Bussum en aan de Verdilaan, Schout, Verlengde Fortlaan / Kuyperlaan, Prinses Beatrixhof, achter de Prinses Margriethof, bij de Karnemelksloot en achter Graaf Willem den Oudenlaan in Naarden.