Afbeelding
Foto: Versa Welzijn

CDA-cursus oplossing voor Jan Ter Gouw?

GOOISE MEREN Het CDA in Gooise Meren hield vorige week een online onderhandelcursus, waarbij de nieuwbouw op het Jan Ter Gouw veldje als case ter sprake kwam.

Elke deelnemer - buurtbewoners, projectontwikkelaar en gemeente - had een rol. Allen hadden - net als in het echt - andere belangen. Trainer Robin Claushuis: “Wat gaaf was om te zien dat in de verschillende groepjes nieuwe ideeën ontstonden; bijvoorbeeld over spelen of parkeren. Dat varieerde van een deelauto, waardoor er minder parkeerplaatsen nodig zouden zijn, tot een speelplaats op het dak." Het rollenspel rondom nieuwbouw op de Jan Ter Gouw was een van de oefeningen die de deelnemers beter moesten maken in onderhandelen. Carolin Rother: “In mijn werk onderhandel ik veel, maar nu konden we echt onze creativiteit kwijt in de rollenspellen, we hebben veel gelachen.”

Het CDA gaat door met het geven van deze trainingen. Op dinsdag 22 juni staat een gratis debattraining in de Kazerne in Muiden op het programma. Aanmelden kan via https://forms.gle/8LAaF1cK5vFtxGGu7


Laura (8) wint posterwedstrijd

BUSSUM De 8-jarige Laura Kamphuis uit Bussum is de winnaar geworden van de Rookvrije Generatie-posterprijsvraag.

Ze wint daarmee een workshop in het Grafisch Atelier in Hilversum. Daar gaat ze haar poster in het echt drukken. De meest originele ontwerpen worden samen gebundeld tot een kalender, maar haar winnende affiche is straks echt op straat en in Singer Laren te zien. “Dan maakt de poster van Laura serieus reclame voor de Rookvrije Generatie. Hoe gaaf is dat”, vertelt kinderwerker Nicole Wendt van Versa Welzijn, die de winnares in het zonnetje heeft gezet.
“Laura is een meisje dat altijd heel serieus met zaken als milieu en duurzaamheid bezig is. Ze doet actief mee aan de Kids Cleanup Day om straten schoon te maken in de wijk. Ook vindt ze het stom als mensen roken en heeft daar een eigen en doordachte mening over."