De bosstrook moet als onderdeel van het illusielandschap worden behouden, meent de gemeente.
De bosstrook moet als onderdeel van het illusielandschap worden behouden, meent de gemeente. Foto: VVD

Verboden te snoeien langs Randweg

BUSSUM Het is nu voor eens en altijd duidelijk: aanwonenden van de Randweg mogen niet zelfstandig de aan de overkant gelegen bosstrook snoeien of daar bomen beschadigen. Dat hebben de bewoners middels een brief van de gemeente Gooise Meren te horen gekregen.

“Wij zien het snoeien zonder de daarvoor benodigde schriftelijke toestemming (beheerovereenkomst) als schade toebrengen aan gemeentelijk eigendommen. We zullen bij constatering van deze illegale activiteit aangifte doen bij de politie”, aldus wethouder Barbara Boudewijnse in de brief.

Buffer

De bosstrook aan de Randweg is een belangrijk overgangsgebied en dient als buffer tussen de bebouwing aan de Randweg en het natuurgebied Bussummerheide. Tevens maakt de bosstrook onderdeel uit van de groene hoofdstructuur van Gooise Meren. Boudewijnse: “En zoals is vastgesteld in het gemeentelijk groenbeleid, komt het groen in de hoofdstructuur niet in aanmerking voor zelfbeheer.”

Raadslid Elisa Nuij: "Nu is het voor iedereen helder. Top!”


GDP wil storing verkeerslichten opgelost zien

NAARDEN Er zijn al tijden problemen met de in 2019 geplaatste verkeerslichten op de kruising Rijksweg/Meerstraat. Het GDP wil weten wat er aan de hand is.

"Sinds eind 2020 krijgen wij meldingen dat er regelmatig een storing is bij de verkeerslichten, waardoor de verkeerslichten denken dat er iemand linksaf de Overscheenseweg wil inslaan. Hierdoor gaan de verkeerslichten voor verkeer komende vanaf de snelweg A1 op rood. Dit zorgt voor behoorlijke oponthoud." Heel kort bleken de problemen opgelost, maar inmiddels werken de verkeerslichten opnieuw niet naar behoren. Het GDP heeft vragen gesteld en wil onder meer van het college weten of deze storing bekend is bij de gemeente? "Zo ja, is er al een datum wanneer dit opgelost gaat worden?" Ook zouden betrokken inwoners die een melding maken over de onjuist functionerende verkeerslichten niet beantwoord worden. "Waarom niet?"