De parkeerplaats van de volkstuindersvereniging is populair bij drugsdealers.
De parkeerplaats van de volkstuindersvereniging is populair bij drugsdealers. Foto: © Bob Awick

Hart voor BNM: duidelijkheid over drugsoverlast Keverdijk

Hart voor BNM heeft recent vragen gesteld naar aanleiding van het incident op de Keverdijk, waarbij de beheerder van de tuindersvereniging is mishandeld door overlastgevende jongeren.

Uit de beantwoording daarvan lijkt het beeld te ontstaan dat bij de gemeente nauwelijks meldingen bekend zijn over overlast, terwijl omwonenden het gevoel hebben heel vaak meldingen te hebben gedaan.

“We maken ons zorgen over het verschil van inzicht in de (drugs)overlast die omwonenden ervaren en die er wat de gemeente betreft is”, zegt Marieke le Noble, fractievoorzitter van Hart voor BNM: “We willen graag concreet weten hoeveel aangiftes en meldingen er bij de gemeente en politie zijn binnengekomen. Bovendien zouden we het zorgelijk vinden wanneer er, als er bekend is dat er in het verleden veel overlast is geweest op een bepaalde plek, er vanuit de gemeente kennelijk nooit meer pro-actief contact gezocht meer wordt met omwonenden om te inventariseren hoe de situatie er nu voor staat.”

‘Wij kunnen ons dat goed voorstellen aangezien de overlast al enige jaren aan de gang is’

Daarnaast blijkt uit de beantwoording van de eerdere vragen dat bij de gemeente het beeld leeft dat er geen overlast van drugsdealers op de Keverdijk bekend is. Terwijl er volgens omwonenden al vele malen melding is gedaan van situaties waarbij drugsdeals zijn waargenomen, en dit onderwerp ook uitgebreid door de omwonenden met de gemeente en jeugdwerk is besproken toen er een aantal jaar geleden al onrust was over de overlast op deze plek. “Zijn sommige omwonenden die het gevoel hebben dat er met hun melding niets is gedaan misschien meldingsmoe?”, wil Le Noble van het college weten. ”Wij kunnen ons dat goed voorstellen aangezien de overlast al enige jaren aan de gang is.”

Wat betreft Le Noble en haar partijgenoten betreft, kan het niet zo zijn dat problemen niet bestaan. “Niet omdat ze niet in het juiste systeem terecht zijn gekomen. We willen ook graag weten of er überhaupt officieel wel locaties in onze gemeente geregistreerd staan als plek waar gedeald wordt. Iedereen weet dat ze bestaan, dus we hopen er toch van uit te kunnen gaan dat de meesten hiervan ook bij de gemeente in beeld zijn.” Afhankelijk van de beantwoording bekijkt Hart voor BNM of er vanuit de raad nog extra aandacht voor dit onderwerp nodig is.