Hans Moree (midden) van McDonalds en twee vrijwilligers namens Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij.
Hans Moree (midden) van McDonalds en twee vrijwilligers namens Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij. Foto: PR

McDonalds Muiden schenkt afvalzakringen

MUIDEN Muiden telt inmiddels ruim veertig zwerfvuilambassadeurs. Dit zijn inwoners die zich hebben aangemeld bij Gooise Meren 100% Zwerfvuilvrij en vrijwillig een deel van hun straat, wijk of stad vrij maken van zwerfvuil. Het viel een aantal van hen op dat er relatief veel zwerfafval afkomstig is van McDonalds. Vrijwilligers besloten daarom de manager van de vestiging aan de A1 bij Muiden hierover te contacten.

McDonalds erkende het probleem en gaf aan er op hun eigen terrein alles aan te doen om te zorgen dat er zo min mogelijk afval op de grond terecht kwam wat vervolgens richting de stadskern zou kunnen waaien. Helaas kunnen ze niet voorkomen dat gasten van deze hamburgergigant de maaltijden meenemen, op de parkeerplaatsen in en rond Muiden opeten en daarna het afval daar weggooien. Zelfs afval dat in eerste instantie in de openbare prullenbakken wordt gedeponeerd kan door vogels uit de zakken worden gehaald en op straat terechtkomen.

Om hun goede wil te tonen en verantwoordelijkheid te nemen voor een deel van de lokale zwerfvuilproblematiek heeft McDonalds de vrijwilligers voorzien van enkele dozen met zeer handige afvalzakringen. Hiermee wordt het zwerfvuilruimen nog leuker en gaat het ook nog eens veel sneller. Tevens kwam McDonalds met de uitnodiging om voorafgaand aan een volgende gezamenlijke opruimochtend (doorgaans de laatste zaterdag van de maand) met de deelnemers bij het restaurant te komen ontbijten.

Meer informatie over Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij of ook als vrijwilliger een vuiltje mee prikken? Kijk dan op https://www.samensnellerduurzaamgooisemeren.nl/zwerfvuilvrij of stuur een e-mail naar Gooisemerenschoon@gooisemeren.nl

Afbeelding