Afbeelding
Foto: Pixabay

Kamerhuurster laat zich niet zomaar uit woning zetten

BUSSUM Een Bussumse hospita daagde op 5 april jl. haar huurster voor de rechter, omdat ze per 31 mei aanstaande de kamerhuur wilde opzeggen.

De huurster zou haar hebben uitgescholden en ze voelde zich niet meer veilig in haar eigen huis. De hospita zat in een rolstoel en leed aan ernstige COPD. De ruzies met haar huurster veroorzaakten angsten en stress. Dat wilde ze niet meer.
Nadat de huurster haar hospita had toe gebeten dat ze pas zou vertrekken als zij zou verhuizen besloot de vrouw er werk van te maken. Maar het kort geding zou nooit dienen, want op 5 april jl. overleed de Bussumse plotseling. De huurster die eerder dakloos was, woonde sinds november in bij de vrouw.
De dag erna kwamen de broers van de overleden vrouw naar de woning van hun zus. Ze wisten dat de relatie tussen hun zus en de huurster moeilijk was. Ze wilden de spullen van haar veilig stellen en de begrafenis regelen. De ontmoeting tussen de huurster en de nabestaanden verliep ook direct moeizaam. Toen de broers twee weken later het huis opnieuw binnen wilden gaan om de boel te verhuizen, konden ze niet naar binnen. Het slot was vervangen en de huurster liet de broers niet binnen. Daarop besloten zij om de rechtszaak die hun zus wilde voeren alsnog te laten plaatsvinden. Ze eisen dat de huurster binnen 48 uur na het vonnis vertrekt. “We moeten de mogelijkheid krijgen de erfenis af te wikkelen, het huis te ontruimen en op te leveren aan de eigenaar van het pand”, liet advocaat Schimmel weten.

Huurster: familie van hospita behandelt me onheus


Oud Valkeveen weigert mee te werken aan verplicht testen

NAARDEN Speelpark Oud Valkeveen weigert mee te werken aan het verplicht testen van kinderen tot 12 jaar voor toegang.

"Als de Wet Testbewijzen Covid-19 voor ons speelpark gaat gelden, houden wij de deuren gesloten”, zegt eigenaar Michael van de Kuit. "We roepen andere speelparken op ons standpunt te volgen.”

Lees meer op onze website