Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN Hieronder een selectie uit het brede aanbod van vrijwilligersvacatures op de website van Vrijwilligerscentrale Gooise Meren.

- Voor de Rijver in Muiderberg zoeken wij voor de koffieochtend op woensdag een gastheer of gastvrouw. Ga je graag met mensen om en ben je beschikbaar van 09.30 tot 12.00 uur (het kan ook prima 1 x per 2 weken)? Dan is Versa Welzijn Buurtwerk op zoek naar jou.
- Zorgcentrum Nusantara in Bussum zoekt een schaakmaatje voor een van haar bewoners. Houd je van schaken en wandelen? Deze heer kijkt uit naar iemand die met hem wil schaken en af en toe een wandelingetje maken. Je bepaalt zelf wanneer je kunt komen.
- Versa Vrijwillige Thuishulp Intensief is op zoek naar vrijwillige maatjes voor vriendschap bij ouderen in Naarden of Bussum. Tijden zijn altijd in onderling overleg. Er wordt altijd gekeken naar de juiste match. Heb je een paar uurtjes per maand over. Ga gewoon eens in gesprek met ons.

Info: www.vcgooisemeren.nl. Stuur een e-mail naar info@vcgooisemeren.nl, bel naar 06-15875692 of kom langs op dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur op de Ceintuurbaan 47 in Bussum.


AV Tempo
start met
Running Blind

BUSSUM Atletiekvereniging Tempo biedt nu ook Running Blind Tempo-trainingen voor visueel beperkten aan, meldt woordvoerder Rachel Plantinga.

Running Blind biedt iedereen met een visuele beperking de gelegenheid om (meer) te bewegen door te (hard)lopen. "Beweging is voor iedereen goed, maar van extra belang voor deze groep. Mensen die blind of slechtziend (en soms ook doof en/of slechthorend) zijn, kunnen in een isolement raken of last krijgen van depressieve gevoelens. Door Running Blind komen de visueel beperkten in contact met anderen, hebben ze afleiding en wat minstens zo belangrijk is: ze werken aan hun uithoudingsvermogen en krijgen daardoor meer energie." Er is tijdens de trainingen volop aandacht voor de juiste (loop) houding en techniek. "We zijn nog op zoek naar enthousiastelingen die willen starten als loper, als Running Blind trainer of als buddy."

Info op www.avtempo.nl en op de website van deze krant