Twee personen te water na omslaan bootje

NAARDEN In het water langs de Amsterdamsestraatweg, vlak bij de historische haven, zijn vrijdag rond 13.30 uur twee personen te water geraakt nadat hun bootje was omgeslagen. Hulpdiensten rukten massaal uit, waaronder veel brandweer en een traumahelikopter.

Het bootje met twee opvarenden bleek midden op het water omgeslagen te zijn. Hoe dit kon gebeuren is niet bekend. Beide personen in het bootje raakten hierdoor te water. Zij zijn naar de kant gezwommen en konden met behulp van omstanders weer op de kant klimmen.
Een persoon is in de ambulance geweest voor controle en behandeling, waarna hij naar het ziekenhuis is vervoerd. De andere opvarende stond op de kant met een deken om zich heen en was niet gewond geraakt. De inzet van de traumahelikopter bleek niet nodig.

Foto's op onze website


Toch een beetje Koningsdag

BUSSUM Voor de tweede keer kan Koningsdag niet zoals gewoonlijk gevierd worden. Toch is er hier en daar toch iets bedacht om de dag feestelijk te maken.

In het Rembrandtkwartier en Brediuskwartier wordt Koningsdag veilig vanuit de voortuin gevierd. Na het zingen van het Wilhelmus rijdt er in het Rembrandtkwartier een orgel door de straten van de wijk en kunnen kinderen een ijsje halen bij een rijdende ijscokar. Ook heeft de organisatie oud-Hollandse spelletjes bedacht die kinderen in hun eigen tuin kunnen doen en zijn er prijzen te winnen met de beste oranje-outfit en mooiste stoepkrijttekening. Het Oranje Comité Brediuskwartier heeft voor de kinderen een versierde fietsoptocht georganiseerd en zet een speurtocht uit door de buurt. Als afsluiting is er een bingo en wordt er geproost op de Koning.

Lees meer online