OM: TBS met voorwaarden in Bussumse moordzaak

BUSSUM De officier van justitie heeft de reclassering de opdracht gegeven om te onderzoeken onder welke voorwaarden het mogelijk is om de 41-jarige Bussumer die vorig jaar september zijn vrouw om het leven bracht, een TBS-behandeling met voorwaarden op te leggen.

Dit werd vrijdagochtend bekend tijdens de laatste pro-formazitting voor de inhoudelijke behandeling op 7 juli aanstaande. Bij de TBS met voorwaarden wordt de veroordeelde niet onder dwang in een kliniek opgenomen, maar stelt de rechter allerlei voorwaarden vast waaraan de veroordeelde zich moet houden.

Moord op Nieuw Bellevue


Oproep voor Koningsdag

GOOISE MEREN Koningsdag staat weer voor deur, maar net als vorig jaar kunnen we niet feesten of events organiseren.

Maar wellicht gebeurt er in uw buurt toch iets leuks: in klein gezelschap of online. Foto's van koningsdagactiviteiten kunt u mailen naar redactie@bussumsnieuws.nl. Die hebben we dinsdag 27 april dan wel voor 15.00 uur nodig.


Zes nieuwe aed's voor RemCom

NAARDEN Zes nieuwe aed’s zijn gisteren strategisch verspreid over Rembrandtpark en Componistenkwartier opgehangen en aangemeld bij het landelijke reanimatie-oproepsysteem.

Dankzij ruimhartige donaties van bewoners via een crowdfunding is bijna 7.000 euro bijeengebracht. Een resultaat waar de aed-werkgroep dik tevreden mee is. Aangevuld met donaties van Rabobank Gooi en Vechtstreek, Lakeland Foundation, Drukkerij Imprimo en Novus Auto is het benodigde geld opgehaald voor de aanschaf van de aed's en het benodigde beheer en onderhoud voor de komende tien jaar. Eigenaren van reeds geïnstalleerde aed's in de buurt zijn benaderd met het verzoek om hun aed ook aan te melden bij het landelijke reanimatie-oproepsysteem. Dit leverde vier extra aed's op.