De online Koningdag vrijmarkt-site van Sabine Ottervanger is nu online: famfam.nl/gooi
De online Koningdag vrijmarkt-site van Sabine Ottervanger is nu online: famfam.nl/gooi Foto: © Bob Awick

Toch nog een vrijmarkt op Koningsdag

BUSSUM Op Koningsdag met een kleedje op de vrijmarkt spullen verkopen zit er ook dit jaar niet in. Maar waar moet je er nu mee naartoe? De Bussumse Sabine Ottervanger bedacht de oplossing: een lokale, onlinevrijmarkt voor kinderspullen in Naarden en Bussum.

Sinds dit weekend is haar nieuwe website famfam.nl/gooi in de lucht: een lokale Marktplaats-achtige website speciaal voor een onlinevrijmarkt in Naarden en Bussum op Koningsdag. Bedenkster Sabine Ottervanger zit bij het Oranjecomité van het Brediuskwartier Bussum en helpt normaal gesproken bij het organiseren van de vrijmarkt op het veldje aan de Burgemeester s’Jacoblaan. “Op een gegeven moment vorig jaar werd duidelijk dat Koningsdag misschien wel helemaal niet door zou gaan”, denkt Sabine terug. “Dat was toen nog heel onwerkelijk.” Haar oudste van acht jaar had al allerlei spullen uitgezocht om te verkopen op de vrijmarkt. Sabine: “Hij was echt teleurgesteld toen het niet doorging. En wij zaten met het probleem dat we een zolder vol spullen hadden waarvan we niet wisten wat we ermee moesten.” Meteen dacht ze eraan om misschien iets online te doen, maar voor Koningsdag vorig jaar was dat te kort dag om het op te tuigen. Het idee liet haar echter niet los en in aanloop naar wederom een sobere Koningsdag bleef het door haar hoofd spoken.

Het resultaat is een lokale verkoopsite waar kopers en verkopers uit Naarden en Bussum elkaar kunnen vinden. "Verwacht geen megagelikte verkoopsite”, lacht Sabine. "Hij ziet er mooi uit en doet gewoon precies wat hij moet doen. Het doel is om te zorgen dat spullen een tweede leven krijgen en het is heel leuk en overzichtelijk dat het alleen in Naarden en Bussum is. Je kent misschien niet iedereen, maar het is hier wel zo klein dat het vertrouwd aanvoelt.” Het idee is dat ouders zelf of samen met hun kind online kunnen verkopen. Sabine: "Voor kinderen alleen is dat namelijk best spannend. Je kunt op de website een advertentie zetten van kinderspullen die je niet meer gebruikt: spelletjes, fietsjes of kleren waar ze uitgegroeid zijn. Het maakt niet uit. Alles wat een tweede leven kan krijgen voor kinderen. Via een chatbericht kun je met elkaar afspreken wanneer je het item wilt uitwisselen en betalen kan via een Tikkie." Zelf heeft Sabine al veel eigen spullen op de site geplaatst. "De hele zolder van vorig jaar én aangevuld met spullen van dit jaar”, lacht ze.

Lees verder op onze website