Afbeelding
Foto:

Naarder actie voor bronzen ornament levert 785 euro op

De Naarders Joop Kruijswijk en Wim Kloosterman is er alles aan gelegen om een nieuw - origineel - ornament terug te krijgen op de Utrechtse Poort. Het gaat om een bronzen ornament in zinkkleur.

Op 24 maart werd met behulp van de buitendienst van de gemeente Gooise Meren een replica op de poort gehesen. Het heeft er ruim twee weken prachtig gestaan. Doel was om geld binnen te halen, zodat zo snel mogelijk aan kunstenaar Willem Noyens uit Utrecht de opdracht gegeven kan worden. Noyens heeft inmiddels 1.000 euro korting toegezegd als de heren er zelf regelen dat het beeld ter zijner tijd op de Utrechtse Poort wordt geplaatst. “Daar gaan we voor zorgen”, aldus de Naarders.

(Tekst loopt verder onder de foto)


Dit beeld moet toch ‘in het echt’ terug op de Utrechtse Poort? © Bob Awick

De actie heeft 785 euro opgebracht, meldt Kruijswijk. “We wilden tienduizend euro ophalen, dus we hebben nog ruim 9000 euro te gaan. Een hele hoop geld, maar aan de andere kant is het peanuts. Toch!?” Totaal is voor het ornament 52.000 euro nodig en er is nu 33.000 euro ‘in kas’. “We bedanken alle gulle gevers.” Monumentenbezit is met 10.000 euro de grootste sponsor, terwijl de gemeente Gooise Meren twee mille heeft toegezegd. Monumentenbezit heeft ook nog diverse fondsen aangeschreven; mogelijk komt daar ook nog iets uit. Verder wordt nagedacht over crowdfunding.

(Tekst loopt verder onder de video)

Joop Kruijswijk heeft zelfs een speciale rekening geopend om de donaties te kunnen ontvangen. Een bijdrage leveren kan via NL73 ABNA 0538666048 o.v.v. Utrechtse Poort t.n.v. J.H.H. Kruijswijk.

Afbeelding