Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN Hieronder een selectie uit het brede aanbod van vrijwilligersvacatures op de website van Vrijwilligerscentrale Gooise Meren.

- Gemeente Gooise Meren zoekt nieuwsgierige vrijwilligers die het leuk vinden als reporter (t/m 25 april) een paar gesprekken te voeren over cultuur in Gooise Meren. Tijdens een wandeling, telefonisch of online. Interesse? Mail meteen naar cultuurvisie@gooisemeren.nl of bel naar 06-25688443.

- Word jij het maatje van de sportieve en spontane Lotte van 23 in Bussum? Lotte wil er heel graag met een leeftijdsgenoot wekelijks op uit trekken voor een gezellige wandeling in de buurt. Naast dansen en softbal houdt ze van tekenen en schrijven. Gun jij haar een gezellig sociaal contact op een tijdstip dat jou uitkomt?

- Voor twee jongens van 11 jaar zoeken wij op vrijdagmiddag in de Uitwijk in Bussum een vrijwilliger die het leuk vindt hen van 15.30 tot 17.00 uur te helpen met rekenen, grammatica en begrijpend lezen. Lesmateriaal en andere benodigdheden zijn beschikbaar. De jongens kijken naar je uit!

Voor meer informatie zie www.vcgooisemeren.nl, of stuur een e-mail naar info@vcgooisemeren.nl of bel naar 06-15875692 of kom langs op dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur op de Ceintuurbaan 47 in Bussum.


Printworkshop in Uit-Wijk

BUSSUM Kinderwerk van Versa Welzijn organiseert woensdag 28 april van 14.00 tot 16.30 uur in wijkcentrum UIt-Wijk aan de Dr. Schaepmanlaan 10 een Gelli Plates-workshop. Maximaal 25 kinderen kunnen meedoen. Deelname kost 2 euro (of twee strippen van de strippenkaart).

Monoprint (gelli plates) is een grafische techniek om een print/prent (afdruk) te maken. Met eenvoudige vormen en technieken ontstaan bijzondere effecten. Kinderen hoeven voor deze technieken niet goed te kunnen tekenen. Zij kunnen allerlei materialen of sjablonen gebruiken om een mooie compositie te maken en eindeloos te experimenten; mislukken kan niet. Bij blockprinten wordt de gesneden vorm - uit een blokje of plaat - gebruikt als een stempel. Kinderen kunnen daarmee mooie patronen maken.

Opgeven bij dneerings@versawelzijn.nl, 06-82654266.