Op de plek waar de jonge moeder en haar ongeboren kind om het leven kwamen, legden omwonenden bloemen neer.
Op de plek waar de jonge moeder en haar ongeboren kind om het leven kwamen, legden omwonenden bloemen neer. Foto: © Bob Awick

Buschauffeur dodelijk ongeval veroordeeld

BUSSUM Een 61-jarige buschauffeur is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot de maximale taakstraf van 240 uur en voor een jaar zijn rijbewijs kwijt, conform de eis van de officier van justitie.

De man reed januari 2020 in een NS-bus op de Comeniuslaan in Bussum per ongeluk meerdere auto's en een fietsster aan. Nadat hij een aantal passagiers liet uitstappen, drukte hij met zijn voet veertien seconden lang per ongeluk in plaats van de rem het gaspedaal in. De bus schoot naar voren en er ontstond een kettingbotsing met het verkeer dat voor hem reed en langs de weg geparkeerd stond. De eerste auto waar de bus op inreed, reed door de klap tegen een bakfiets aan. De bestuurster van de bakfiets, een 37-jarige zwangere vrouw uit Naarden, viel van de fiets en kwam onder de bus terecht. Nadat de buschauffeur op de rem trapte, reed hij nog twee keer naar achteren. De vrouw en haar ongeboren kind kwamen door het ongeluk te overlijden.

Halterem gedeactiveerd


Veel inzendingen fotowedstrijd
van Grote Kerk

NAARDEN Stichting Grote Kerk Naarden organiseerde van 5 februari tot en met 5 april een fotowedstrijd getiteld ‘Baken van Holland'.

De opdracht voor de fotografen was te laten zien waarom Grote Kerk Naarden Baken van Holland is: in een winterlandschap, bij ondergaande zon, achter een dubbele regenboog of in dreigende onweerswolken. De Grote Kerk laat zich graag fotograferen, zeker in een tijd waarin de deuren helaas gesloten zijn vanwege corona. In totaal hebben er 32 fotografen meegedaan en zijn er 122 foto's ingestuurd.

Winnaars staan op de website