Leerlingen van de Katholieke Montessori School in Bussum vielen in de prijzen.
Leerlingen van de Katholieke Montessori School in Bussum vielen in de prijzen. Foto: © Bob Awick

Prijzenregen op Montessorischool

BUSSUM Feest bij de groepen 7/8 van de Katholieke Montessorischool. De leerlingen zijn met hun deelname aan de LEGO League regiofinale Gooi en Vechtstreek in de prijzen gevallen en hebben zich gekwalificeerd voor de internationale Beneluxfinale.

Afgelopen week kregen ze de prijzen in handen. Ze wonnen op twee onderdelen: de beste robotprestatie - waarbij een zelfgebouwde robot de meeste missies heeft uitgevoerd - en het innovatie-onderdeel waarbij ze de hoofdprijs in de wacht sleepten. Daarnaast hebben ze zich geplaatst voor de Beneluxfinale op 17 april. “Dat hadden we nooit verwacht”, vertelt trotse ICT-coördinator Pauline Averdijk over de winst. Het is pas de eerste keer dat de school meedoet aan de internationale LEGO League competitie.

Een geselecteerde groep van tien leerlingen gingen met de aangeleverde LEGO voor het onderdeel met de robot aan de slag. Pauline: “De kinderen hebben de robot gebouwd en zelf geprogrammeerd om allerlei missies uit te voeren.” Het andere onderdeel was een innovatieproject onder begeleiding van docente Renske van der Maas. Leerlingen moesten een oplossing bedenken voor een probleem dat te maken heeft met sport en beweging en ontwikkelden speciale beweegopdrachten op YouTube in plaats van de reclameblokken.

Lees meer op onze website