De motie is verworpen met 9 voor- en 20 tegenstemmen.
De motie is verworpen met 9 voor- en 20 tegenstemmen. Foto:

Vlaggenmotie verworpen door gemeenteraad

GOOISE MEREN De motie van het Goois Democratisch Platform (GDP) om de driekleur op historische gebouwen binnen afzienbare tijd weer te kunnen hijsen is door de gemeenteraad verworpen.

GDP-fractievoorzitter Jelmer Kruijt liet eerder aan deze krant weten goede hoop te hebben dat zijn motie over het vlagprotocol op historische gebouwen in Gooise Meren met een meerderheid in de raad aangenomen zou worden. Uit de stemming van de raadsleden werd de motie verworpen met negen stemmen voor en twintig tegen.
Mogelijk is de motie verworpen door de aanvulling die wethouder Alexander Luijten in de voorgaande raadsvergadering gaf, die het nut van de ingediende motie ontkrachtte en stelt dat het college hier al volop mee bezig is.

GDP volgt het college kritisch en Hart voor BNM stemde tegen


Eindelijk woningen op KPN-locatie

BUSSUM Er komen mogelijk 58 woningen, waarvan twintig woningen in de betaalbare sector, op de ontwikkellocatie ‘KPN-gebouw’ aan de Amersfoortsestraatweg 81-85.

De gemeenteraad toonde zich overwegend gelukkig met het voorstel van wethouder Jorrit Eijbersen en de voortgang, gelet op de woningnood, van het project. De besluitvorming staat voor volgende maand gepland.

De locatie toont al lange tijd een desolate aanblik. In 2016 zijn de grond en de gebouwen gekocht door een ontwikkelaar met de bedoeling huizen en appartementen te realiseren. Diverse plannen waren al de revue gepasseerd toen het naastgelegen Crailo-gebied werd aangekocht door de gemeenten Gooise Meren, Hilversum en Laren, met de bedoeling dit te ontwikkelen. Het project van het KPN-gebouw liep daardoor vertraging op in verband met de nodige afstemming, onder andere over de ontsluiting. De VVD stelde hier eerder vragen over en inmiddels heeft afstemming plaatsgevonden. VVD-woordvoerder Mark Marshall is blij dat er schot in de zaak is gekomen en dat de ontwikkelaars nu daadwerkelijk aan de slag kunnen. "Voor Gooise Meren betekent het de beschikbaarheid straks van 58 nieuwbouwwoningen én een grote verbetering van de aanblik aan de weg.”