Afbeelding

Rob is nu tempo doeloe

Weer heb ik een van mijn beste vrienden moeten laten gaan. Rob van den Brink uit Naarden heeft het ruim 35 jaar lang met mij moeten uithouden. Hij heeft een lange lijdensweg ondergaan en nu geldt ook "over de levenden niets dan goed". Want vele weken achtereen hebben broer Henk, de zusjes Steffie en Hilly een lange wake gehouden bij Rob, om het tergend langzame einde zo draaglijk en humaan mogelijk te maken.

Uiteindelijk ging het niet meer en is Rob, zich gesteund wetend, op 3 april aan de allesverwoestende kanker overleden. Rob en ik kwamen in contact via onze eerste passie: eropuit gaan met de metaaldetector.

Rob wist exact hoe en waar we moesten 'piepen' en dat leverde vaak veel boeiende dingen op. Doch Rob was tevens geïnteresseerd in de natuur en alles wat daarbij hoort. Dat sloot naadloos bij mijn andere hobby aan. Toen het fenomeen kringloopwinkel zich vestigde, waren wij met z'n tweeën daar steevast goede klanten.

Rob had een geweldige kijk op allerlei spullen, op zowel antiek als vintage en design. Altijd weer boeiende uitjes. Maar het mocht niet voor eeuwig zijn. Ik was niet op de begrafenis in Valkeveen zelf, maar reed tijdens de plechtigheid wel zes keer langs op de fiets. Als toch een laatste groet aan mijn trouwe maat. Voor altijd tempo doeloe.