Demissionair-minister Ingrid van Engelshoven (Cultuur) gaf het officiële startsein voor de landelijke pilot 'Testen voor Toegang'.
Demissionair-minister Ingrid van Engelshoven (Cultuur) gaf het officiële startsein voor de landelijke pilot 'Testen voor Toegang'. Foto: © Bob Awick

Testen voor Toegang ook in Naarden

NAARDEN Met een kanonschot bij Het Nederlands Vestingmuseum gaf demissionair-minister Ingrid van Engelshoven (Cultuur) vrijdag aan het einde van de middag het officiële startsein voor de pilot Testen voor Toegang.

In heel Nederland waren culturele instellingen door het kabinet aangewezen om gedurende drie dagen (vrijdag tot en met zondag) de werking van toegangstesten in de praktijk uit te proberen. Daaraan deden de Grote Kerk en Het Nederlands Vestingmuseum mee.
Vol verwondering bekeek Van Engelshoven de muurschildering van de expositie Hemelbestormers in de Grote Kerk. Eigenlijk zou ze begin oktober de expositie openen, maar wegens de aangescherpte coronamaatregelen werd dat afgelast. "Dus we zijn heel erg blij dat ze alsnog boven is geweest en de mooie presentatie heeft gezien”, vertelde directeur Ellen Snoep van de Grote Kerk Naarden.
"Het is fijn om weer in een monument als dit naar binnen te mogen en mooie schilderingen als deze van dichtbij te kunnen bekijken”, reageerde de minister vlak na de rondleiding. "Daar word ik ongelofelijk blij van." Vooraf aan haar bezoek aan de Grote Kerk - en aansluitend Het Nederlands Vestingmuseum - werd de minister getest in de snelteststraat aan de Bronsstraat in Naarden.

Lees meer, ook over het verloop van het pilotweekend, op onze website.

Afbeelding
Afbeelding