Erevoorzitter Gre´ Dam kreeg van secretaris Frits Vlaanderen symbolisch het eerste exemplaar overhandigd.
Erevoorzitter Gre´ Dam kreeg van secretaris Frits Vlaanderen symbolisch het eerste exemplaar overhandigd. Foto: © Bob Awick

Schilderijen Muiderberger Jan Meijer geveild voor 3.600 euro

Drie schilderijen van de bekende Muiderberger Jan Meijer zijn afgelopen weekend geveild voor 3.600 euro. De koper wenst anoniem te blijven.

MUIDERBERG ‘Strand en Toren, Muiderberg’, ‘Dorpsgezicht Muiderberg en ‘Landschap Muiderberg met zicht op Naarden’ gingen zaterdag onder de hamer, onder leiding van de Stichting Monumentaal en Historisch Muiderberg (MHM). De veiling kon in verband met de coronabeperkingen slechts met een klein publiek plaatsvinden.

De drie werken werden op de dag van de veiling tentoongesteld in Ontmoetingscentrum De Steeg, waarna geïnteresseerden na het bezichtigen konden deelnemen aan het biedingsproces. Onder leiding van kunstschilder Jan de Beus, die voor één dag tot veilingmeester was benoemd, boden een fysiek aanwezige bieder en een telefonische bieder tegen elkaar op en ging het bedrag in stapjes van 100 euro omhoog. Tot het bedrag de telefonische bieder te hoog werd en de schilderijen voor 3.600 euro in de fysieke bieder een nieuwe eigenaar vonden. De schilderijen van Jan Meijer zijn door een bekende geschonken aan de Stichting MHM om te veilen. De opbrengst is voor de stichting, waarmee zij toekomstige plannen vorm kunnen geven.
Ook overhandigde Frits Vlaanderen, secretaris van de stichting, aan erevoorzitter Gré Dam symbolisch het eerste exemplaar van de eerste reeks grootformaatansichten die de Stichting MHM gaat uitgeven. Ze zullen 'gratis' worden verspreid via de Muiderbergse winkeliers en horecaondernemers met de bedoeling dat mensen ze gaan sturen naar familie, vrienden en bekenden in en buiten het dorp. Tegelijk met het verspreiden van de belangstelling voor het mooie monumentale en historische Muiderberg vestigt men dan de aandacht op de stichting en de mogelijkheid om MHM met een donatie te steunen.

Unieke collectie van 22.000 items gedigitaliseerd. Lees meer online

                                                                                   

                                                                                   

'Strand en toren Muiderberg' uit 1980.