Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Sloop noodgebouwen Emmaschool

BUSSUM De noodgebouwen van de Koningin Emmaschool aan de Floralaan 12 en de Slochterenlaan 27 in Bussum worden volgende maand gesloopt. Hiermee gaat een bedrag van ruim een half miljoen euro gepaard. De 545.000 euro wordt afgeboekt van de Algemene Reserve Grondexploitaties.

Die pot kan later weer aangevuld worden uit de te verwachten baten uit het project ‘Emma-locaties', want op de gronden (Fortlaan 9, Floralaan 12 en 14 en Slochterenlaan, de plek waar de Emmaschool tijdelijk gehuisvest was, en het speelveld) staat onder meer woningbouw gepland. Over het aantal te bouwen huizen kan wethouder Nico Schimmel niets concreets zeggen. "We gaan voor een optimale invulling”, is het enige dat hij erover kwijt wil. Uit eerdere onderzoeken blijkt echter dat veertig tot vijftig woningen zou moeten passen. Er ligt een conceptprojectopdracht klaar waar inwoners tot en met 28 maart op kunnen reageren.
De sloopkosten van de noodgebouwen bedragen weliswaar ‘slechts' 90 mille (inclusief procesbegeleiding), maar het te slopen noodgebouw aan de Slochterenlaan 27 staat nog in de boeken voor 4,5 ton. Het noodgebouw aan de Floralaan 12 is - volgens de boeken - nog 5.000 euro waard.

Voor welke doelgroep wordt er gebouwd?

Afbeelding