Screenshot van de stemming. Jelmer Kruijt staat op ’niet gestemd’, maar dat was een technisch probleem; hij heeft voor gestemd.
Screenshot van de stemming. Jelmer Kruijt staat op ’niet gestemd’, maar dat was een technisch probleem; hij heeft voor gestemd. Foto:

Hart voor BNM-motie belandt in prullenbak

NAARDEN De motie van raadslid Floor Elderman, die zij samen met Roel Kamphuis (CU) heeft ingediend, heeft het niet gehaald. Achttien van de 31 raadsleden stemden tegen.

Elderman vroeg het college met de motie ‘zich optimaal in te spannen om bij te dragen aan het voortbestaan van Scouting Olav en de herbouw van het (afgebrande) Wiggershuis en om het aankomende vaarseizoen voor de leden van de vereniging zo goed als kan mogelijk te maken’. Het onderkomen van Scouting Olav brandde op 11 februari jl. af.
Voor een aantal partijen was de belofte van wethouder Geert-Jan Hendriks om zich in te zetten voor de scouting (al) voldoende, zegt Elderman teleurgesteld. Onder meer D66, VVD en GroepVN hebben hierover een stemverklaring gegeven in een eerdere vergadering. Herman de Hollander (CDA) hoopt dat de gemeente voortvarend te werk gaat als het gaat om het verstrekken van de vergunningen voor herbouw.

'Ik had het dictum nog aangepast'


'Naarderbos goudmijn voor afvalzoekers'

NAARDEN De Rotaryclub Naarden-Bussum verzorgde zaterdag een grote schoonmaakactie in het Naarderbos.

“Van alles werd aangetroffen: plastic, blikjes, flessen en papier, maar ook vijf vaten waarin chemische troep had gezeten, volle luiers, omver gereden verkeerspaaltjes en wieldoppen. Een goudmijn voor afvalzoekers”, meldt Rotary-woordvoerder Pieter Schut. “De volle zakken mochten in de container op de ‘thuisbasis’ van de Rotaryclub - het NH-Hotel in Naarden - worden afgeleverd. “Behalve de kerstboom op de parkeerplaats van het Naarderbos: die was helaas te groot om mee te nemen.” Deze actie krijgt een vervolg, binnenkort zijn de gele Rotary-hesjes te zien op andere plekken in Naarden en Bussum.


Brand in chalet

MUIDEN In een chalet op de Lange Muiderweg is maandagavond rond acht uur brand ontstaan. Er vielen geen gewonden. Volgens getuigen is de brand aan de zijkant van de woning naar buiten geslagen. Het vuur zou in de schoorsteen zijn ontstaan.