Vacturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN Maand maart = Maatjesmaand bij Versa Vrijwilligerscentrale Gooise Meren:

- Sherpa zoekt voor een vrouw van 42 jaar die zelfstandig woont in Bussum en die gek is op katten, kaarten maken en wandelen in het bos, een maatje. Heb jij op dinsdag- of vrijdagavond of in het weekend twee uurtjes over om samen met haar iets te doen?
- Voor een jonge Eritrese vrouw uit Muiden, die de Nederlandse taal nog vrijwel niet machtig is, zoeken wij een taal- c.q. wandelmaatje dat haar wil gaan helpen met de Nederlandse taal. Gilde SamenSpraak coördineert deze aanvraag en zorgt voor materiaal en begeleiding.
- Ben uit Naarden wil graag samen naar buiten om te fotograferen. Ga je mee? Ben is 75 jaar en eenzaam. Hij heeft autisme en wil graag met een vrijwilliger naar buiten om tijdens een wandeling foto’s te maken. Hij heeft een auto en een camera en is nu op zoek naar een maatje dat af en toe met hem naar buiten gaat en hem stimuleert.

Informatie: zie www.vcgooisemeren.nl, Mailen kan naar info@vcgooisemeren.nl en bellen naar 06-15875692. Langskomen kan op dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur op de Ceintuurbaan 47 in Bussum.


Onlinecursus bij Filmhuis Bussum

BUSSUM Filmhuis Bussum organiseert vanaf 1 april op vier achtereenvolgende donderdagavonden (1, 8, 15 en 22 april) een onlinecursus ‘Filmmuziek’. De avonden zijn afzonderlijk te volgen en starten om 19.00 uur.

Film- en mediadocent Constant Hoogenbosch vertelt op een ontspannen en informatieve manier over de ontwikkeling van de filmmuziek: van 'ondergeschoven kindje' tot 'Oscarwaardig' filmelement. De eerste cursusavond is een inleidende verkenning in de rol van de filmmuziek, met onder meer de (voor)oordelen van grote regisseurs als Hitchcock. Een avond staat in het teken van Ennio Morricone en in de andere avonden staan respectievelijk de Amerikaanse traditie en de jazzmuziek centraal. Een fijne manier om in de wereld van de film te duiken en oog en oor te prikkelen. Deelname per avond kost 15 euro per keer, Vrienden van Filmhuis Bussum betalen 12,50 euro. Wie deelneemt aan de hele reeks, ontvangt een tegoedbon van 7,50 euro. Info: www.filmhuisbussum.nl.