Forse toename van aantal app-boetes

GOOISE MEREN In het leeuwendeel van Nederland is het aantal ‘app-boetes’ in het verkeer fors gestegen, zo ook in Gooise Meren. Hier nam het aantal uitgeschreven boetes met 20 procent toe. Dit blijkt uit cijfers van het CBS over het jaar 2020.

Onder app-boetes worden bekeuringen verstaan die worden uitgeschreven als een bestuurder (van fiets tot auto) op de weg wordt betrapt op het gebruik van tablet, telefoon of laptop. In Gooise Meren werden in 2020 in totaal 1.255 app-boetes uitgedeeld. Een stijging van 22,8 procent ten opzichte van een jaar eerder (1.022 bekeuringen). In totaal werd er vorig jaar 268.974 euro aan boetes uitgeschreven.
In Amsterdam werden dat jaar ruim 16.000 app-bekeuringen uitgedeeld, een stijging van 70 procent. In Diemen is zelfs sprake van een stijging van 125 procent. In omliggende steden is juist een daling te zien ten opzichte van een jaar eerder, zoals Weesp (-20,5 procent), Huizen (-25,8 procent), Blaricum (-24 procent, Wijdemeren (-13,3 procent) en Hilversum (-23,2 procent).


Twee ton voor Forteiland Pampus

MUIDEN Forteiland Pampus heeft een bijdrage van 200.000 euro ontvangen van de BankGiroLoterij. Het geld komt ten goede aan de realisatie van een vernieuwd entreegebouw voor het historische forteiland.

De BankGiroLoterij steunt initiatieven die midden in de maatschappij staan en extra financiële hulp verdienen. Met deze bijdrage is de realisatie van dit bijzondere nieuwe gebouw op Pampus een grote stap dichterbij gekomen. Pampus ontvangt jaarlijks ruim 60.000 bezoekers en is bezig met een grootschalig transformatieprogramma om het eiland toekomstbestendig te maken.


Geen publieke evenementen tot 6 mei

GOOISE MEREN De 25 burgemeesters die samen het Veiligheidsberaad vormen, hebben besloten om tot en met 5 mei geen vergunningen voor publieke evenementen af te geven. Dat betekent een streep door activiteiten op Koningsdag en Bevrijdingsdag.