Overvaller De Buurtsuper nog niet gepakt

BUSSUM De jongeman die vorige week dinsdag De Buurtsuper aan de H. Kamerlingh Onnesweg heeft overvallen, is nog altijd spoorloos.

"Er zijn helaas nog geen nieuwe ontwikkelingen te melden over de overval. Geen aangehouden verdachten, en het onderzoek loopt nog", laat een politiewoordvoerder desgewenst weten. De verdachte droeg een capuchon, zwarte jas en een zwarte North Face rugzak.


Herstart van
plan Naarden buiten de Vesting

NAARDEN Het college van burgemeester en wethouders wil het gebiedsprogramma Naarden buiten de Vesting herstarten met daarin enkel twee deelprojecten: Optimalisatie Naardertrekvaart en de Havenkom Naarden.

Het plan lag in 2016 ook op tafel, maar riep toen veel weerstand op. Over het ontwerp en het beschikbaar stellen van krediet voor de uitvoering moet de gemeenteraad nog stemmen.
Het programma Naarden buiten de Vesting omvat het uitgraven van de historische havenkom tussen bedrijventerrein Gooimeer-Zuid en de vesting van Naarden, het verbeteren van de kwaliteit van de Naardertrekvaart ter hoogte van Gooimeer-Zuid, het herstel van de openheid van de schootsvelden rond de vesting, een wandel- en fietspad van de vesting naar Stadzigt en een ecologische verbinding tussen het Naardermeer en het Gooimeer. Er is voor het project een bijdrage van 1,97 miljoen euro door Rijkswaterstaat ingebracht. Dat budget is vooralsnog taakstellend en er zijn door de gemeente nog geen eigen middelen in het project gestopt.

Aanlegsteigers voor passanten