Burgemeester Pieter Broertjes: 'U mag van mij verwachten dat ik die zorgen op het juiste podium over zal dragen'.
Burgemeester Pieter Broertjes: 'U mag van mij verwachten dat ik die zorgen op het juiste podium over zal dragen'. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

'Wij voelen pijn van ondernemers'

BUSSUM "Als burgemeesters voelen wij de pijn van de ondernemers”, is de gezamenlijke reactie van burgemeesters in de regio Gooi en Vechtstreek op een verschenen brief van winkeliers, geïnitieerd door winkeliersvereniging INretail.

Hierin werd een dringende oproep gedaan om als veiligheidsregio het kabinet te bewegen om ondernemers toe te staan de deuren van winkels, horeca en de cultuursector vanaf woensdag 3 maart weer te openen. De huidige mogelijkheden om te kunnen ondernemen zijn volgens INretail volstrekt onvoldoende.
De noodkreet wordt door de burgemeesters gehoord en begrepen. "U mag van mij verwachten dat ik die zorgen op het juiste podium (het veiligheidsberaad) zal overdragen en daaraan met klem de oproep aan de ministers zal verbinden om op verantwoorde wijze meer versoepelingen toe te laten”, aldus voorzitter van Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek Pieter Broertjes. Hij en zijn collega's zien dat de spreekwoordelijke ‘rek eruit is' en burgerlijke ongehoorzaamheid dreigt. Die ontwikkeling willen zij voor zijn, want anders is het hek van de dam en zal het moeilijk, zo niet onmogelijk worden de geest weer in de fles te krijgen. Broertjes pleitte vorige week voor het onder andere weer openstellen van terrassen, hetgeen als voorbeeld was bedoeld voor verruimingen/versoepelingen van de maatregelen in meer brede zin.

3 Noodzakelijke balans niet bereikt