Esther Kruijer en haar zoon Joep hopen de man nogmaals te kunnen bedanken.
Esther Kruijer en haar zoon Joep hopen de man nogmaals te kunnen bedanken. Foto: Esther Kruijer

Joep (8) zakte door ijs: op zoek naar redder

NAARDEN Wie is de man die de bijna negenjarige Joep uit Naarden zaterdagmiddag uit de Naardertrekvaart heeft gered nadat hij door het ijs was gezakt? Moeder Esther Kruijer wil hem graag nog een keer persoonlijk bedanken met een bloemetje: “Wij zijn die meneer hartstikke dankbaar."

Afgelopen weekend kon er volop geschaatst worden, al was het ijs hier en daar nog aan de dunne kant. Moeder Esther had haar jongste zoon, die volgende maand negen wordt, daarom op het hart gedrukt niet alleen te schaatsen. “’s Morgens aan het ontbijt hadden we het er nog over dat Joep nooit alleen moet gaan schaatsen, maar altijd met zijn broers of zus.” Maar toen Esther in de middag boodschappen ging doen besloot hij toch alleen het ijs op te gaan. “Mijn dochter was samen met een vriend gaan schaatsen en Joep had het idee dat hij ze wel in kon halen en is toch alleen gegaan.” Op de Naardertrekvaart, waar op dat moment geen enkele andere schaatser was, zakte Joep vervolgens door het ijs. “Gelukkig had een meneer die in zijn auto langs de vaart reed het gezien. Hij heeft Joep met een touw uit het water gehaald.”
De schrik zat er daarna uiteraard flink in. Moeder Esther was inmiddels terug van het boodschappen doen en stond in de keuken toen de man Joep thuisbracht. "Een wildvreemde klopte aan en zei: ‘Ik heb uw kind in de auto, hij is door het ijs gezakt.' Ik keek in de auto en zag een lijkbleek bekkie: Joep was helemaal verkleumd. Echt in shock.” Hij is meteen onder de douche gegaan om op te warmen. Op dat moment hebben moeder en zoon de man wel vluchtig bedankt, maar Esther zou dat graag nogmaals goed doen met een bloemetje. "Hij heeft in mijn ogen echt Joeps leven gered. Joep was verder gaan schaatsen dan dat hij mocht en er waren geen schaatsers: of hij er zelf was uitgekomen of iemand anders het zou hebben gezien, is de vraag.” Op Facebook heeft Esther geprobeerd de man te vinden, maar tot nu toe heeft ze de redder in nood nog niet opgespoord. "Het was een lange man met bril en kort haar. Hij reed in een groen-blauw bestelbusje langs de Naardertrekvaart aan de kant van het industrieterrein. Het kan zijn dat hij daar vandaan kwam.” Joep is gelukkig bekomen van de schrik en heeft zelfs zondag alweer de schaatsen aangetrokken. Esther: "Samen met zijn broer is hij ook naar de plek gegaan waar hij doorheen is gezakt. Dat vond hij wel eng.” En alleen gaan schaatsen zal hij niet meer zo snel doen.

Weet u wie de redder in nood is? Stuur een e-mail naar: redactie@bussumsnieuws.nl