Wouter van der Schaaf, PvdA Gooise Meren.
Wouter van der Schaaf, PvdA Gooise Meren. Foto: PR

'Excuses zijn niet meer voldoende'

BUSSUM De PvdA heeft een document met betrekking tot de harmonisatie - de eindrapportage van een ambtelijke werkgroep daterend van mei 2019 - van de sportaccommodaties opgeduikeld dat de wethouder niet met de raad heeft gedeeld. “Het dateert uit 2019 en is van belang voor de discussies”, meldt Wouter van der Schaaf (PvdA).

De harmonisatie van de sportaccommodaties houdt de gemoederen flink bezig. Vanavond komt dit onderwerp opnieuw in de gemeenteraad aan de orde. Wethouder Alexander Luijten heeft hoop op een goede afloop, vertelde hij vorige week tegen deze krant. Enkele sportclubs zien het niet zo rooskleurig in.
Het gevonden document stamt uit 29 mei 2019. "Het werd tamelijk ‘onder de radar’ gehouden en op 4 juni van dat jaar in een hoekje van de databestanden van gemeente Gooise Meren geplaatst om nooit meer tevoorschijn te komen. En dat terwijl dit het basisdocument is van alles dat nu ter besluitvorming op tafel ligt. Het stuk is van groot belang voor de gemeenteraad van Gooise Meren om tot een afgewogen oordeel te komen. Maar de raad heeft het stuk nooit ontvangen. Sterker, het stuk bevat een serie waarschuwingen, conclusies en aanbevelingen die fiks afwijken van de plannen waarmee wethouder Luijten vanavond de raad van Gooise Meren aan zijn zijde probeert te krijgen.” PvdA-fractievoorzitter Rolien Bekkema: "Hij heeft komende woensdag veel uit te leggen. Excuses alleen zijn niet meer voldoende.”