Afbeelding

Kommer en kwel voor ijsvogel

Met het schrijven van dit artikeltje is de dooi ingetreden. Werd tijd, want heel wat vogels hebben het moeilijk gehad. Zeker de ijsvogels.

Langs het fietspad door de beide meenten was richting Weesp nog een enkele sloot ijsvrij. Hier konden we ook regelmatig ijsvogels zien, die echter bitter weinig konden vangen en er dan ook steeds slechter uit gingen zien. Ze zaten af en toe op de paaltjes van het hekwerk en op een paar uitstekende takjes van een of ander gewas. Ze waren niet meer zo alert als gewoonlijk en menigeen heeft dan ook kans gezien de diertjes van zeer nabij te fotograferen. Harry maakte deze hongerende stakker.

Voor de rest is het interessant te melden dat er overal in de bosjes en parken een explosie van houtsnippen viel waar te nemen. In het Laegieskamp maar liefst 14 stuks en waar eens de golfvelden van het Naarderbos lagen een viertal exemplaren, opgejaagd door een loslopende hond. Rond het Naardermeer ook nog een viertal losse waarnemingen.

Langs het Kreugerlaantje is in de richting van het Naardermeer constant een paartje blauwe kiekendief te zien. En ondanks het drukke geschaats dook er in het terrein tegenover ons vogelkijkbankje een verstoorde roerdomp op. Al met al genoeg te zien. Het voorjaar kon weleens heel rijk worden.