Aanscherping mobiliteitsplan

BUSSUM De gemeenteraad behandelt woensdag 17 februari (20.00 uur) het mobiliteitsplan ‘Goed en Veilig op weg’. Het is een visie die loopt tot 2050, waardoor het beleidsstuk redelijk abstract blijft. GDP oppert nog wel wat aanpassingen en dient met betrekking tot parkeren door ondernemers en werknemers een amendement in.

“Wij denken dat er nog een verbeterslag te maken valt”, aldus GDP-fractievoorzitter Jelmer Kruijt. “Vooral de terugkoppeling aan belanghebbenden die hebben deelgenomen aan het participatieproces vind ik belangrijk. Zij zijn namelijk de ogen en oren op straat en weten dus heel goed waar het beter en veiliger kan. Die specifieke input over bijvoorbeeld verkeerssituaties is niet concreet terug te vinden in het plan. De raad, noch degenen die het hebben ingebracht, weten wat hiermee gebeurt. Wij vragen het college hierover duidelijk te zijn en belangrijke input ook daadkrachtig op te pakken."

Maar liefst vijf moties en één amendement


Hart voor BNM-zorgen over winkeluurtjes

BUSSUM Hart voor BNM maakt zich zorgen over de winkeltijden voor kwetsbare ouderen. Volgens raadslid Marieke Le Noble-Visser schort het aan de beschikbaarheid van de wettelijk voorgeschreven venstertijden voor mensen die zichzelf tot de oudere of kwetsbare doelgroep rekent.

Le Noble-Visser: "Wij krijgen signalen dat niet elke supermarkt zich houdt aan de twee keer minimaal een uur per dag. Ook geven inwoners aan dat sommige supermarkten een uur beschikbaar stellen op een zodanig vroeg tijdstip - bijvoorbeeld tussen 8.00 en 9.00 uur - dat inwoners die voor het aankleden afhankelijk zijn van thuiszorg niet op tijd bij de supermarkt kunnen komen." Aan het college worden hierover vragen gesteld.