Afbeelding
Foto: Simone-Michelle de Blouw

Wat doe je in het dagelijks leven? "Ik ben documentair fotograaf en leg liefde, hoop en geluk vast. Mijn focus ligt op bijzondere gebeurtenissen, zoals bruiloften, geboortes en familieherenigingen."

Selma van der Bijl (41) is geboren in Hilversum en woont al zeventien jaar in Naarden, samen met haar man en vijfjarige zoontje.

Naar welk café ga je graag?
"Trev's in Bussum en restaurant Paisan in Hilversum om heerlijk te eten. Ik ben niet zo van de cafés, maar we gaan elk weekend naar Cafetaria de Vesting voor de lekkerste frites."

Als je burgemeester was, dan….
"...zou ik zorgen dat er voldoende ruimte is en blijft voor de kinderen om te spelen."

Met wie wil je een goed gesprek?
"Staatssecretaris Broekers-Knol (Asiel en Migratie)."

Heimelijk genoegen?
"Het lijkt me geweldig als mijn foto's een keer te zien zouden zijn tijdens het FotoFestival in Naarden, het liefst buiten bij de vestingwallen."

Mooiste gebouw in Naarden?
"Het stadhuis, prachtige locatie om een bruiloft te fotograferen."

Wat mist Naarden?
"Als Naarden aan zee zou liggen dan zou het helemaal perfect zijn."

Waar mogen ze voor je wekken?
"Het noorderlicht, zo magisch."

Waar ben je trots op?
"Mijn mooie gezin, het feit dat ik het roer na ruim tien jaar in het bedrijfsleven heb omgegooid en dankbaar voor het winnen van diverse prijzen, waaronder de Zilveren Camera."

Ze won de Zilveren Camera 2020 'Documentair Nationaal' met haar indrukwekkende fotoserie Meeting an Angel, over de gezinshereniging van een vluchtelingengezin. Lees het interview online.