Afbeelding
Foto: Hans Peijs

Werkstraf voor brokkenpiloot (47) uit Naarden

NAARDEN De officier van justitie van de rechtbank in Utrecht heeft tegen een 47-jarige man uit Naarden een werkstraf van 160 uur (40 uur voorwaardelijk) en een ontzegging van de rijbevoegdheid van veertien maanden - waarvan vier voorwaardelijk - wegens zeer onvoorzichtig rijgedrag geëist.

Op dinsdag 17 juli 2018 reed de Naarder op de Lambertus Hortensiuslaan toen hij merkte dat hij een black-out kreeg. Hij gaf een ruk naar rechts aan zijn stuur om de auto voor hem te ontwijken. Daarop schoot hij het fietspad en deels het trottoir op, waar hij eerst met zijn buitenspiegel een voetganger raakte en vervolgens achter op een fietser knalde. De auto schoof nog verder door tegen een muurtje en duwde een auto vooruit die weer een andere auto raakte. Zelf weet hij niets meer van de aanrijding. Pas toen hij bij de politie was, is zijn herinnering weer teruggekomen.

Epilepsie

Het was het tweede ongeluk binnen drie maanden waar de man bij betrokken was. In april klapte hij met zijn auto op de A1 op een file en in 2016 was hij ook al betrokken bij een ongeluk. Nadien zocht hij contact met een neuroloog, die aangaf dat hij last kon hebben van een epileptische aanval. Zijn rijbewijs werd ingehouden, maar in 2017 kreeg hij het terug.

Tijdens de strafzaak stelde de officier van justitie dat de man wist dat hij problemen had met autorijden en dat hij daarmee rekening had moeten houden. De officier vindt dat de man niet achter het stuur had mogen gaan zitten.

‘Ik ben blij dat ik nog leef’


Gratis strooizout
voor inwoners

GOOISE MEREN Inwoners van Gooise Meren kunnen gratis strooizout halen.

In Bussum kan dat op de gemeentewerf aan de Huizerweg, in Naarden aan de Energiestraat en in Muiderberg aan de Tesselschadelaan. Ingezetenen van Muiden kunnen terecht bij de brandweerpost aan de Weesperweg. "Neem wel uw eigen schep en emmer mee. De zoutbak is altijd bereikbaar, dus u kunt zonder afspraak langskomen", aldus de gemeente Gooise Meren.