Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN Hieronder een selectie uit het brede aanbod van vrijwilligersvacatures op de website van Vrijwilligerscentrale Gooise Meren.

- Kinderwerk SCAN Naarden zoekt een enthousiaste sportieve vrijwilliger voor de dinsdagmiddagactiviteit vanaf 15.00 uur. Dit is een sport- en speluurtje voor kinderen van de basisschool. Je krijgt de eerste tijd begeleiding van de buurtsportcoach, daarna kun je samen met een andere vrijwilliger de groep gaan draaien als je dit leuk vindt. Tijdens de schoolvakanties is er geen sport en spel. Als je een keertje wilt meedraaien, is dit geen enkel probleem.

- Neem jij Jitske (64) uit Naarden af en toe mee naar het Naardermeer voor een wandeling? Door fysieke problemen komt Jitske weinig buiten. Ze zoekt gezelligheid en wil graag af en toe wandelen in de omgeving van het Naardermeer, bijvoorbeeld een maal per twee weken op vrijdagmiddag een uurtje.

- Word jij het vismaatje van Rob uit Bussum? Rob, 41 jaar, heeft een passie voor water en vissen en is een rustige en kwetsbare man. In zijn kleine sociale kring heeft hij niemand die van vissen houdt. Ben jij net als Rob gek op water en vissen en gooi jij graag in alle vroegte een hengel uit en lijkt je het leuk om dit af en toe met Rob te doen? Reageer dan op deze vacature.

Voor meer informatie: bel naar 06-15875692, of stuur een mail naar info@vcgooisemeren.nl of zie onze website www.vcgooisemeren.nl.


GNR: 'Blijf op de wandelpaden'

GOOISE MEREN De sneeuw is voor het Goois Natuurreservaat aanleiding om natuurliefhebbers te verzoeken elkaar zo veel mogelijk de ruimte te geven en op de wandelpaden te blijven.

"Begrijpelijk dat veel mensen van de sneeuw willen genieten, maar dat betekent ook extra druk op onze natuurgebieden”, aldus het GNR. "Er wordt snel vergeten dat men in de natuur te gast is in het leefgebied van heel veel verschillende dieren.” Daarnaast wil GNR dat mensen hun afval niet rond laten slingeren en goed op de borden letten. "Lijn je hond aan waar dat gevraagd wordt.” Tip is bovendien om de drukste tijdstippen - tussen 11.00 en 15.00 uur - te vermijden. De slee meenemen mag uiteraard, maar ook daarvoor geldt: gebruik die alleen op de wandelpaden.