Zo ziet de Vlietlaan er nu nog uit.
Zo ziet de Vlietlaan er nu nog uit. Foto: Bob Awick

Vlietlaan-plan kan nu doorgaan

BUSSUM De gemeenteraad heeft ingestemd voor het voorgestelde ontwerp voor de Vlietlaan. Na jaren van discussie kan nu gewerkt worden aan het definitieve ontwerp. Want er vloeien wel enkele aanpassingen voort uit meerdere aangenomen moties.

Zo is Hart voor BNM blij dat de flexibel in te richten trottoirstrook aan de zijde van de winkels er komt, is de D66-participatiemotie (belanghebbenden bij de invulling van het definitieve plan betrekken) met een ruime meerderheid aangenomen, komt er dankzij GroenLinks meer parkeergelegenheid aan de spoorzijde en is de CDA-motie 'verplanten van bomen beter dan kappen' unaniem aangenomen. De VVD behaalde een succesje nu hun 'rechtsafslaan'-motie het met één stem verschil heeft gehaald.
"We zijn gematigd tevreden”, laat Brigitta Boonacker, voorzitter van Ondernemersvereniging Gooise Meren weten. De race is volgens haar nog niet helemaal gelopen. "Er moet nog veel besproken worden met de wethouder en het projectteam. Maar op voorhand lijkt een hoop mogelijk. Het enige waar ik nog geen goed beeld van heb - en waar volgens mij ook geen helder standpunt over is ingenomen in de moties - is het aantal parkeerplaatsen. Daar moeten we nog even goed naar kijken.” Ze is realistisch: "Wij weten ook wel dat je nooit je maximale inzet in de onderhandelingen eruit kunt slepen. Dit was/is het hoogst haalbare en zeker niet verkeerd. Maar, het definitieve ontwerp is nog niet getekend!”