'De raad wordt feitelijk miskend'

BUSSUM GDP, PvdA en CDA willen dat het college het raadsvoorstel 'Samenspel bewonersplatforms' terugneemt. Ze komen vanavond met een ordevoorstel waarin ze B en W vragen opnieuw met de diverse bewonersplatforms in gesprek te gaan en ook de uitkomsten van het thans lopende onderzoek van de Rekenkamercommissie te betrekken.

"Dit is gewoon - net als de visies Mobiliteit en Buitensport - een slecht stuk. Ik probeer me in te houden, maar ik vind het echt ‘not done’ hoe de wethouder hiermee omgegaan is. De raad wordt feitelijk miskend door tussentijds en zonder dat te melden opnieuw met belanghebbenden om de tafel te gaan en het op een akkoordje proberen te gooien. En waarom zo’n haast? Waarom niet wachten op het onderzoek van de Rekenkamercommissie, dat juist hierover gaat?”, aldus GDP-fractievoorzitter Jelmer Kruijt.
De indieners van het ordevoorstel zien gaarne een aangepast voorstel tegemoet, dat dan de normale procedure doorloopt (beeldvorming-meningsvorming-besluitvorming). "Wacht het Rekenkamercommissie-onderzoek naar burgerparticipatie af, ga opnieuw met de belanghebbenden in gesprek en kom in het belang van de waardevolle samenwerking met onze bewonersplatforms met een voldragen stuk naar de raad."

3 'Elkaar gijzelen en iets doordrukken?'