Harmonisatie buitensport op raadsagenda

BUSSUM De harmonisatie van de kosten voor buitensportverenigingen komt vanavond weer aan bod in de raad.

Tweemaal eerder werd hierover gesproken. De wethouder heeft een aantal sportclubs bezocht in de hoop hun over te halen achter zijn voorstellen te gaan staan. Bovendien heeft hij hun toegezegd met nieuwe voorstellen te komen. Dat zegt steunfractielid Wouter van der Schaaf namens de PvdA fractie Gooise Meren. In de aanloop naar de beslissende discussie in de raad schreef Van der Schaaf de analyse Harmonisatie - solidariteit en rechtvaardigheid.

Lees de analyse op de website.


Versa regelt vervoer naar GGD-priklocatie

BUSSUM Versa Welzijn kan voor minder mobiele mensen het vervoer regelen naar de coronavaccinatielocatie van de GGD Gooi & Vechtstreek aan de Amersfoortsestraatweg.

Inwoners van Gooise Meren kunnen gebruikmaken van ANWB AutoMaatje (035-6947455; op werkdagen van 10.00 tot 13.00 uur). Wie hiervan gebruik wil maken, dient minimaal twee dagen van tevoren een afspraak te maken. De vergoeding bedraagt 30 eurocent per kilometer.


Man opgepakt

NAARDEN De politie heeft vrijdag in een woning aan de Kol. Michaƫlstraat een man aangehouden.

"Eerder die dag was er een jong kind op de Evert de Bruynstraat mogelijk geslagen door een man. Hiervoor hebben we op de Kol. Michaƫlstraat een verdachte aangehouden", aldus de politie. Aansluitend is een onderzoek ingesteld naar het incident, waarna de verdachte is heengezonden.