Celstraf voor 'loopjongen' in lsd-zegels

NAARDEN De 24-jarige man die in de nacht van 9 op 10 maart 2019 in Naarden werd aangehouden met 36.500 lsd-zegels in zijn auto is veroordeeld tot veertig maanden celstraf. De rechtbank acht bewezen dat hij zich in de periode januari tot maart 2019 schuldig heeft gemaakt aan de handel in lsd en hasjiesj en/of het voorbereiden van de export van lsd.

De straf valt hoger uit dan de 36 maanden celstraf, waarvan twaalf maanden voorwaardelijk, die de officier van justitie twee weken geleden eiste. De rechtbank vindt die eis te laag voor de aard en de ernst van de zaak.
De verdachte werd in de nacht van 9 op 10 maart 2019 tijdens een verkeerscontrole in Naarden in een door hem gehuurde BMW aangehouden terwijl hij onderweg was om aan een uit Engeland overgekomen klant 500 lsd-zegels te leveren. Bij doorzoeking van zijn auto vonden de agenten onder de bijrijdersstoel in een enveloppe 36.500 zegels met lsd en 8.000 euro cash.
Uit de telefoon- en WhatsAppgesprekken acht de rechtbank bewezen dat verdachte handelde in lsd en hasj. De man zegt dat hij gezien moest worden als een loopjongen en ontkent dat hij weet had van de grote hoeveelheid lsd-zegels in zijn auto. De auto werd volgens hem door meerdere mensen gebruikt en wat er precies in de auto rondslingerde, wist hij niet.


'Elkaar gijzelen en iets doordrukken?'

Vervolg van voorpagina

Hans van der Steen van de Stadsraad Muiden zegt dat het rapport 'Samenspel' en het convenant nu met elkaar botsen. "Dus beide overeind houden is dubieus en niet wenselijk. Waarom elkaar gijzelen en iets doordrukken? De ingediende moties en amendementen zijn een aardige poging, maar hiermee is de angel nog niet uit de wond gehaald. Het convenant is helder en duidelijk, verwijst naar het visiedocument van 2017, wat voor ons duidelijk is en richtinggevend." Het ordevoorstel komt dan ook als geroepen. "Dan kunnen alle partijen nog eens rustig een stapje achteruit doen. De platforms zijn ook nog niet op één lijn, en hoewel de meerderheid van de platforms wel op één lijn is, lijkt het ons goed om ook daarover eerst nog flink met elkaar in discussie te gaan."