Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Wat doe je in het dagelijks leven? "Enkele jaren geleden ben ik gestopt met betaald werk (fysiotherapie). Nu ben ik met allerlei dingen bezig: van huis schilderen tot helpen bij het rietsnijden in het Naardermeer, onderhoud Kerkhof aan Zee, VOMM en MHCM-veldonderhoud."

De 69 jaar jonge Luuk Donders woont sinds 1980 met zijn vrouw in Muiderberg, vlak bij de dorpswei.

Wat vind je van jouw woonplaats?
"Een fijn dorp, met alleen veel te veel dure woningen, waardoor er weinig mix is van culturen en gewoontes. Verder een ideale plek voor ouders met opgroeiende kinderen: op jonge leeftijd kunnen ze al zelfstandig naar hun sportclub of school gaan."

Waar ben je trots op?
"Dat we samen met Norman Hughes in 1999 begonnen zijn aan een hockey-uitwisseling tussen MHCM en Wakefield. En dat dit nog steeds voortduurt (hoewel corona daar nu wel roet in het eten gooit)."

Met wie wil je een goed gesprek?
"Het besluit van Tom Dumoulin om een jaar op non-actief te gaan roept vragen op en daar zou ik met hem persoonlijk dieper op in willen gaan. Worden we allemaal niet te veel opgejaagd om steeds maar tot het uiterste te gaan?"

Mooiste plek in Muiderberg?
"Het hele Brink-gebied vind ik mooi en die muziekkapel spant toch wel de kroon; daar zou wat vaker spontaan opgetreden mogen worden. Maar ook Kerkhof aan Zee is een mooi oord voor rust en contemplatie."

Mooiste gebouw in Muiderberg?
"Molen De Onrust aan de Goog, of is het Boezemkade. Een keer met mijn kleinzoon bezocht en die probeerde hem meteen met lego na te maken."

Waar mogen ze je voor wekken?
"Als mijn oude buurvrouw of buurman hulp nodig heeft dan hoeft daar niemand van de thuiszorg uit Naarden voor te komen."

Lees het hele interview op onze website