Felicitaties van burgemeester Ter Heegde.
Felicitaties van burgemeester Ter Heegde. Foto: © Bob Awick

Echtpaar Krijnen-Dekker viert diamanten bruiloft

BUSSUM Een feestelijke dag voor echtpaar Krijnen-Dekker: 60 jaar geleden stapten zij in het huwelijksbootje. Burgemeester Ter Heegde kwam gisteren langs om zijn felicitaties over te brengen.

Het is een bloemenzee in de woonkamer van het Bussumse echtpaar. Om en nabij de tien boeketten kregen zij voor hun huwelijksjubileum. "Er is geen hoek meer vrij”, vertelt meneer Krijnen. "Voor het boeket van de burgemeester moesten we op de zolder nog zoeken naar een vaas. Maar dat is gelukt. Het lijkt hier wel de Floriade.”
Hoe het koppel elkaar precies leerde kennen is een verre herinnering. Via familie kwamen ze in contact en de twee geboren en getogen Bussumers trouwden in 1961 - zij was 22, hij 24 jaar oud. In het voormalige gemeentehuis in Bussum tegenover klooster Mariënburg gaven ze elkaar het jawoord en werd thuis met beide families een leuk feestje gevierd. Mevrouw Krijnen-Dekker heeft lange tijd bij Barneveld Zaken aan de Huizerweg gewerkt, een grote winkel met huishoudelijke artikelen. Meneer Krijnen had zijn eigen bedrijf in tegel- en metselwerk, mozaïek en natuursteen. Een professie die niet zomaar iedereen kon uitvoeren en waar in het hele land vraag naar was. Beiden waren gek op dansen en meneer Krijnen leerde zijn vrouw de foxtrot, slowfox, tango en swingen.
Het echtpaar kreeg vier kinderen: twee dochters (waarvan een dochter helaas is overleden) en twee zonen. Ook zijn ze twee kleinkinderen rijk. Het 60-jarig jubileum werd niet uitbundig gevierd. Wel kwamen hun kinderen en kleinkinderen ‘s avonds bij hen eten, met uitzondering van hun dochter. "Zij woont in Zwitserland en ze kan het land niet uit vanwege corona”, aldus meneer Krijnen. "Dat is natuurlijk jammer, maar door de telefoon kun je elkaar altijd spreken. Ze belt geregeld en mijn vrouw heeft tegenwoordig een camera-apparaatje zodat je met elkaar kunt praten en elkaar kunt zien.”