Afbeelding
Foto:

Overuren met kerstboominzameling

GOOISE MEREN Er was binnen de GAD op gerekend dat er meer kerstbomen langs de weg zouden liggen. Maar zó veel is toch wel een verrassing, erkent een woordvoerder afgelopen weekend. “Het aanbod is groter dan waar we op waren voorbereid.”

Vorige week is de Grondstoffen- en Afvalstoffen Dienst Gooi en Vechtstreek gestart met de kerstboominzameling. Deze week was de tweede ronde om de bomen op te halen. Op iedere dag bezoeken de GAD-wagen en -medewerkers één of twee gemeenten. In Gooise Meren zijn de laatste kerstbomen maandag 1 januari opgehaald. De laatste kerstbomen in de regio verzamelt de GAD vrijdag in Weesp.

Het was bekend dat in het hele land veel meer mensen dan normaal - om het toch een beetje gezellig te maken in deze gekke tijden - een kerstboom hadden aangeschaft. Om die reden zette de GAD vooraf al meer wagens in dan voorgaande jaren. Maar er zijn niet alleen veel meer bomen, de bomen zijn ook nog vele malen groter, constateert een woordvoerder. En dat betekent dat de wagens sneller vol zijn en daarom vaker heen en weer moeten rijden naar de firma Den Ouden Muiderberg. Daar worden de kerstbomen verwerkt tot biomassa en compost.
Dat heen en weer rijden kost dus weer tijd. Het gevolg is dat de medewerkers afgelopen week ook vaak ‘s avonds nog aan het werk waren.

'Er is keihard gewerkt.' p3