Afbeelding
Foto: Gooi en meer

Nationale Voorleesontbijt online-event

GOOISE MEREN Tijdens de Nationale Voorleesdagen (20 t/m 30 januari) leest wethouder Geert-Jan Hendriks online voor uit het prentenboek van het jaar ‘Coco kan het’ van Loes Riphagen. Dit gebeurt in plaats van het Nationale Voorleesontbijt.

Op 19 januari wordt een filmpje waarin ook wethouders Jan Klink (Wijdemeren), Wilma de Boer (Eemnes) en Bas Jan van Bochove (burgemeester van Weesp) voorlezen, verspreid onder scholen en kinderdagverblijven. Een dag later is de video voor iedereen beschikbaar via de Facebookpagina van Bibliotheek Gooi en meer. Ook is er een poppentheater rondom het Prentenboek van het Jaar. Op 24 januari wordt in de bibliotheek van Naarden (10.30 uur) en Bussum (15.00 uur) een vrolijke, muzikale voorstelling over een klein zwart vogeltje gespeeld door poppentheater Dubbele Jan. Handpoppen en stokpoppen vervullen hierin de hoofdrol. Reserveren is noodzakelijk.


Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN Hieronder een selectie uit het brede aanbod van vrijwilligersvacatures op de website van Vrijwilligerscentrale Gooise Meren.

- Als de scholen weer opengaan zoeken wij enthousiaste mensen die het leuk vinden om 1 of 2 keer per week te helpen bij de tussenschoolse opvang van de Minister Calsschool in Naarden op de Verlengde Fortlaan of op de J.W. Frisolaan. Je gaat graag met kinderen om en bent inzetbaar tussen 11.45 en 13.00 uur, dag in overleg. Er is een vrijwilligersvergoeding beschikbaar.
- Wijkontmoetingscentrum Bellefleur aan de Mackaylaan in Naarden is, zodra alles weer van start kan gaan, op zoek naar gastvrouwen en gastheren. Je houdt van gezelligheid en bent gastvrij. Ook ben je in voor een praatje met allerlei bezoekers. En als je dit leuk vindt kun je ook meedenken over onze activiteiten in het komende jaar.
- Heb jij affiniteit met affuiten, ben jij technisch onderlegd en beschik je over de nodige spierkracht? De technische dienst van het Vestingmuseum is op zoek naar versterking. De ploeg is gezellig, er wordt veel gelachen maar ook hard gewerkt. Kun je tegen een stootje, samen maar ook zelfstandig werken? Dan zoeken wij jou.

Meer informatie kijk op www.vcgooisemeren.nl, stuur een mail naar info@vcgooisemeren.nl of bel naar 035-6938525.