De brand in Huizen.
De brand in Huizen. Foto: © Bob Awick

Brandweer rukt 44 maal uit tijdens jaarwisseling

GOOISE MEREN Brandweer Gooi en Vechtstreek kijkt terug op een rustig verlopen jaarwisseling. Tussen 31 december 00.00 uur en 1 januari 08.00 uur zijn er 44 meldingen bij de meldkamer van de brandweer binnengekomen.

Dat is een daling ten opzichte van het aantal meldingen tijdens de vorige jaarwisseling. Desondanks, erkent ook een woordvoerder, werd er ondanks het vuurwerkverbod ‘nog flink geknald’. “Goed nieuws om te vermelden is dat er geen agressie was.” De meeste meldingen kwamen vanuit Hilversum en Huizen. De brandweer was vooral druk met buitenbrandjes en brandende containers. Er zijn geen meldingen geweest van autobranden tijdens de nieuwjaarsnacht.

Politie Midden-Nederland laat in een persbericht weten dat er tot 05.00 uur vrijdagmorgen in totaal 27 personen zijn aangehouden in de provincies Flevoland en Gooi en Vechtstreek. "De aanhoudingen vonden plaats in diverse situaties en om heel verschillende redenen als ordeverstoring en openbare dronkenschap."


Politie arresteert twee mannen

BUSSUM De politie heeft dinsdagmorgen twee mannen aangehouden in Naarden en Bussum. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij het teweeg brengen van explosies en brandstichtingen.

Deze incidenten hebben mogelijk te maken met de poging tot afpersing en bedreiging van een fruitbedrijf in Hedel. Een verdachte moet op 6 januari voor de rechtbank verschijnen, nadat hij in 2019 werd aangehouden voor een poging tot afpersing van het bedrijf. De rechtbank beraadt zich over een mogelijke aanhouding van de strafzaak tegen deze verdachte. Naast de aanhoudingen zijn ook verschillende woningen doorzocht.